Onze Lefkas specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Combinaties met Lefkas

Langs de westkust van Griekenland liggen de Ionische eilanden. Deze Eptanisia, zoals de Grieken deze eilanden in het verleden noemden, hebben een gemeenschappelijk kenmerk en dat is hun weelderige natuur. Tevens beschikken de kusten over de mooiste stranden en tekent de azuurblauwe zee scherp af tegen de helder witte kustlijn. Deze eilanden lenen zich zeker in combinatie met het vasteland van Epiros waar Parga het bruisende middelpunt vormt, uitstekende voor het zogenaamde hoppen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgt voor een veelzijdige en verrassende vakantie. Wij sturen u de betreffende brochure met plezier toe, u kunt deze hier aanvragen.


Lefkas

Ondanks dat Lefkas een van de Zeven Eilanden, de Eptanisia, is, is het niet nodig om de ferry te nemen om op het eiland te komen. Lefkas is namelijk door middel van een lange pier verbonden met het vasteland wat er voor zorgt dat deze bestemming extra veel mogelijkheden heeft om te verkennen. De gemoedelijke kustplaatsen aan de de oostkant van het eiland, de hoofdstad met de haven waar de mooiste zeilschepen zij aan zij liggen te dobberen in het water, het groene heuvelachtige binnenland met de traditionele dorpen en de westkust met de witte kustlijn en de onwerkelijk turkoois gekleurde zee. Uitgekeken op het eiland? Dan is een bezoek aan het vasteland snel gemaakt. Ook daar liggen de mooiste stranden naast elkaar en is de combinatie van het groene achterland met de blauwe zee voortdurend in zicht. Laat u verrassen door het veelzijdige Lefkas en ervaar de mogelijkheden zelf.

Meer over Lefkas Reserveringverzoek Lefkas

Parga, Epiros

De tegenovergelegen provincie op het vasteland is Epiros met als bruisend middelpunt het pittoreske Parga. Dit levendige stadje biedt een uitstekend uitgangspunt voor het maken van interessante tochten. Zo is het omringd door de mooiste stranden, waarvan sommige alleen per boottaxi bereikbaar zijn. ‘s Avonds is het goed toeven op de boulevard van het dorp. De tavernes en barretjes liggen schouder aan schouder en waar ga je heen voor het lekkerste eten en het beste drankje? Het maakt niet uit want ze zijn allemaal even goed! Ondertussen gaat de zon onder achter de heuvel met op de top het kasteel. Ook in het hoger gelegen deel van Parga, aan de voet van de burcht, is het een gezelligheid van jewelste. Tavernes en winkeltjes zorgen voor een gemoedelijke sfeer en een wandeling tussen het hoge en het lage deel is snel gemaakt. En wat te denken van het geweldige uitzicht over de zee met de verspreide eilanden voor de kust. Het woord Epiros betekent letterlijk ‘het land waarvan de grenzen niet te zien zijn’. Dit schitterende achterland is een aaneenschakeling van natuurgeweld. Hoge bergen, diepe dalen, ravijnen met wild stromende rivieren, traditionele bergdorpen en verborgen mooie plekken wisselen elkaar af. Bijna te veel moois om in een dag te bekijken dus waarom niet een nacht bijboeken bij de hostess om hier in alle rust van te genieten? Is die rust niet wat u zoekt, maak dan een rafting tocht op de rivier, of zak de rivier af met een kano of loop een deel van een van de kloven die dit gebied doorklieven. Dit alles niets voor u? Rij dan met de auto door dit prachtige gebied en laat u imponeren.

Meer over Epiros Reserveringverzoek Parga, Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord