Terug naar Lefkas
Home > Lefkas > Combinaties met Lefkas

Combinaties met Lefkas

Langs de westkust van Griekenland liggen de Ionische eilanden. Deze Eptanisia, zoals de Grieken deze eilanden in het verleden noemden, hebben een gemeenschappelijk kenmerk en dat is hun weelderige natuur. Tevens beschikken de kusten over de mooiste stranden en tekent de azuurblauwe zee scherp af tegen de helder witte kustlijn. Deze eilanden lenen zich zeker in combinatie met het vasteland van Epiros waar Parga het bruisende middelpunt vormt, uitstekende voor het zogenaamde hoppen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgt voor een veelzijdige en verrassende vakantie.

Lefkas & Epiros

De tegenovergelegen provincie op het vasteland is Epiros met als bruisend middelpunt het pittoreske Parga. Dit levendige stadje biedt een uitstekend uitgangspunt voor het maken van interessante tochten. Zo is het omringd door de mooiste stranden, waarvan sommige alleen per boottaxi bereikbaar zijn. ‘s Avonds is het goed toeven op de boulevard van het dorp. Tavernes en winkeltjes zorgen voor een gemoedelijke sfeer en een wandeling tussen het hoge en het lage deel is snel gemaakt. En wat te denken van het geweldige uitzicht over de zee met de verspreide eilanden voor de kust. Het woord Epiros betekent letterlijk ‘het land waarvan de grenzen niet te zien zijn’. Dit schitterende achterland is een aaneenschakeling van natuurgeweld. Hoge bergen, diepe dalen, ravijnen met wild stromende rivieren, traditionele bergdorpen en verborgen mooie plekken wisselen elkaar af.

Meer over Epiros Reserveringverzoek Lefkas & Epiros

Lefkas & Zagoria

Tegenover Lefkas, op het vasteland, ligt Epiros met in het noorden het indrukwekkende Zagoria-gebied. Zagoria is vernoemd naar het Slavische woord Zagori wat letterlijk 'achter de bergen' betekent. Het Pindosgebergte domineert dan ook het landschap en is tevens het begin van het Nationale Park Vikos-Aoos. Niet alleen de natuur is hier prachtig, ook de karakteristieke dorpen zijn een bezoek waard. Uniek in dit gebied zijn de boogbruggen die de bewoners eeuwen geleden over de rivieren wisten te bouwen van losse stenen.

Meer over Zagoria Reserveringverzoek Lefkas & Zagoria

Lefkas & Corfu

Corfu is de bakermat van Ross Holidays en is het eiland voor de beginnende Griekenland liefhebber. Het is geschikt voor zowel gezinnen als voor wandelaars als voor mensen die willen genieten van de rust. Het lieflijke Corfu is een groen paradijs met fijne stranden waar muziek hoog in het vaandel staat. Op het gehele eiland is de Italiaanse invloed nog duidelijk zichtbaar. Bezoek de plaatsen Messonghi en Dassia en ontdek de authentieke berdorpjes Viros en Chlomos. Bent u fan van Sissi? Dan mag een bezoek aan het paleis Achillion niet ontbreken op uw vakantie.

Meer over Corfu Reserveringverzoek Lefkas & Corfu

Lefkas & Kefalonia

Kefalonia is een van de Ionische eilanden en kent nauwelijks toerisme vanuit Nederland. Een echte kleinschalige bestemming in Griekenland waar u heerlijk tot rust kunt komen. Kefalonia is bergachtig en vlaktes zijn er nauwelijks. De kustlijn wordt gesierd door diepe inhammen, steile rotskliffen en indrukwekkende grotten. Verder zijn er op het eiland veel boven- en ondergrondse meren. Bent u een natuurliefhebber? Dan bent u op Kefalonia aan het juiste adres en kunt u genieten van de rijkdom die de natuur te bieden heeft. De bekende film Captain Corelli's Mandolin is opgenomen op Kefalonia en de opnamelocaties kunt u zelf ook bezoeken tijdens uw verblijf op het eiland.

Meer over Kefalonia Reserveringverzoek Lefkas & Kefalonia

Lefkas & Ithaki

Ithaki is een klein en lieflijk eiland in de Ionische Zee. Ithaki kent een gezellige en authentieke sfeer. De havens hebben een grote charme en zijn gelegen aan kleine baaien. Het binnenland is prachtig groen en het eiland kent slechts enkele dorpen. Vanwege de kleine dorpen, en het geringe toerisme vanuit Nederland, kunt op Ithaki helemaal tot rust komen. Als wandelliefhebber kunt op Ithaki uw hart ophalen. Over het gehele eiland zijn diverse routes door de indrukwekkende natuur uitgezet, waar u zich helemaal alleen op het eiland waant. Een bezoek aan de hoofdstad Vathi mag niet ontbreken aan uw to-do-list van Ithaki. De stad is gelegen aan een diepe baai en is tegen de berghellingen gebouwd.

Meer over Ithaki Reserveringverzoek Lefkas & Ithaki

Lefkas & Zakynthos

Met Zakynthos werd ons aanbod op de Ionische eilanden compleet. Het eiland staat bekend om het strand van Navagio met het oude scheepswrak maar het eiland heeft zoveel meer te bieden. Een ruige kustlijn, het groene binnenland, grotten en de mooie stranden met de azuurblauwe zee. De bloem van het Oosten, zoals Zakynthos ook wel wordt genoemd, kent meer dan 7.000 bloemen waardoor het eiland een kleurig gezicht is. Zakynthos is tevens de thuishaven van de Caretta Caretta schildpadden. Wanneer u Zakynthos bezoekt mogen de wandelschoenen niet ontbreken in de koffer: op het eiland kunt u vele wandeltochten door de prachtige natuur maken.

Meer over Zakynthos Reserveringverzoek Lefkas & Zakynthos

Lefkas & de Peloponnesos

Het “eiland van de Pelops”, de Peloponnesos, heeft eigenlijk alles en in het bijzonder de provincie Messinia. Messinia is het zuidelijkste deel van de Peloponnesos en kent een mild klimaat waar de zon vrijwel altijd schijnt. Kilometerslange zandstranden en rotsachtige kusten wisselen elkaar af en zorgen samen met het bergachtige achterland voor een prachtig landschap. Huur een fiets en ontdek het gebied al fietsend. Als echte cultuurliefhebber mogen een bezoek aan Olympia en de opgravingen van Messini niet ontbreken tijdens uw verblijf. De authentieke dorpjes en de bewoners van de Peloponnesos dragen bij aan een bijzondere rustgevende sfeer.

Meer over de Peloponnesos Reserveringverzoek Lefkas & de Peloponnesos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten