Terug naar Lefkas
Home > Lefkas > De dorpen van Lefkas

De dorpen van Lefkas

Het groene Lefkas heeft haar nostalgische sfeer goed bewaard, wat terug te zien is in de karakteristieke dorpen. Van gezellige havenplaatsen, levendige vissersdorpen tot de kleine dorpjes in de heuvels waar de ezel nog als vervoermiddel dient, Lefkas heeft het allemaal!

1. Katouna

Vanaf het vissersdorp Lygia op Lefkas is het slechts 5 minuten landinwaarts rijden naar het bergdorp Katouna. Een kleine rit omhoog, maar ook terug in de tijd. De bevolking zit er 's avonds op het plein met elkaar te keuvelen en al snel voelt u zich een met hen.

Bekijk

2. Lygia

Het dorp Lygia op Lefkas is gemoedelijk en ligt op zes kilometer van Lefkas-stad aan de oostkust van het eiland. Het is een traditioneel vissersdorp met langs de haven een gezellige boulevard.

Bekijk

3. Nikiana

Nikiana is gelegen aan de oostkust van het eiland, ongeveer 9 kilometer ten zuiden van Lefkas-Stad. Het dorp ligt mooi centraal gelegen voor het ondernemen van tochten.

Bekijk

4. Kariotes

Aan de oostkant van het eiland Lefkas bevindt zich het dorp Kariotes. Geheel in traditionele stijl gebouwd.

Bekijk

5. Apolpena

Een charmant dorp in het hart van Lefkas in een geweldig groene en rustige omgeving.

Bekijk

6. Vafkeri

Landinwaarts, op 500 meter hoogte, ligt het pittoreske dorp Vafkeri. Een gemoedelijk dorp met fantastisch uitzicht op de Ionische Zee.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten