Onze Nikiana specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Nikiana, Lefkas

Nikiana is gelegen aan de oostkust van het eiland, enkele kilometers ten zuiden van de hoofdstad Lefkas-Stad en van Nidri. Het vissersdorp is mooi centraal gelegen voor het ondernemen van tochten over het eiland.

Nikiana is een langgerekt dorp met een pittoresk haventje, waarin enkele zeiljachten liggen. In het dorp zijn voldoende faciliteiten om een goede vakantie te hebben; enkele tavernes waar traditioneel Grieks eten wordt geserveerd, een bakker en minimarkten. Tevens vindt u in het dorp lokale winkels.

De omgeving van het dorp lonkt om erop uit te gaan. Nikiana is gelegen in een groen berglandschap met onder andere olijfbomen en cipressen. Pak de huurauto en maak tochten door het groene achterland of trek er te voet op uit. Onderweg wordt u getrakteerd op panoramische vergezichten. Verschillende stranden waar het heerlijk toeven is, liggen in de nabije omgeving van het dorp. Ondanks dat het gebied rondom Nikiana steeds bekender wordt bij de vakantieganger, kennen de zand en kiezelstranden geen grote drukte. Dit heeft tot gevolg dat veel van de stranden geen tot weinig faciliteiten bieden. U doet er goed aan uw eigen eten en drinken mee te nemen, wanneer een dagje strand op uw planning staat. Verkoeling vindt u in de schaduw van de bomen of in het kristalheldere water.

Wist u dat u in dit gebied ook goed kunt fietsen? Langs de kust tussen Nidri naar Lefkas-stad, is dit noordelijk gebied van Lefkas redelijk vlak. Er lopen diverse routes, waarvan de meeste vlak zijn van karakter. De recreatieve fietser kan hier prima uit de voeten. Voor de echte sportievelingen zijn ook mogelijkheden om de berg op te gaan.

Bent u op zoek naar rust in een groene omgeving? Dan is Nikiana de ideale uitvalsbasis voor uw vakantie op Lefkas.

Lees verder

Vakanties in Nikiana

op de kaart

Meer over Nikiana

Video van Nikiana

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten