Wandelen op Lefkas

Lefkas leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap Lefkas Traveller hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten.

Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt. Het vervoer aan het begin en het einde van de dag is inclusief bij de prijs. Een gemiddelde tot goede conditie is noodzakelijk om deel te nemen aan deze wandelingen.

/

Wandelen Lefkas

Dag 1 | DonderdagNikiana - Skarous

De route die we vandaag gaan lopen staat bekend als een van de beste paden van Lefkas. We passeren een prachtig eikenbos en gaan bergopwaarts tot 650 meter hoog. Het is een pittige klim, maar als we op de top bij Skarous aankomen krijgen we als beloning een prachtig uitzicht over de zee en Skorpios en de andere eilanden. De weg terug zal de gids bepalen afhankelijk van de energie van de wandelaars en spreken bij een eindpunt af met de chauffeur.
Wandeluren: 3

Dag 2 | VrijdagSkarous – Kokkini Eklissia

We starten dicht bij het eindpunt van gisteren bij Skarous. Vandaag is het een vlakke route en passeren vele mooie kerkjes en kloosters en kijken ook even binnen! We pauzeren bij een traditionele taverne voor koffie/thee in Kolivata. We vervolgen de wandelroute van totaal 5 kilometer en arriveren bij Kokkini Eklissia, de Rode Kerk, een klooster/kerkje uit de 18e eeuw. Vanaf daar keren we met een transfer terug.
Wandeluren: 4,5

Dag 3 | ZondagKarya – Eglouvi

Vandaag beginnen we hoog in het grootste dorp van Lefkas met 1.500 inwoners. Het dorp Karya staat bekend om de goede wijnproductie en de olijfolie. We wandelen naar het derde hoogste punt van Lefkas, Agios Ilias, waar we prachtige vergezichten zien over zowel zee als eiland en vaste land. Bergafwaarts passeren we een bijzonder natuurgebied waar de gids onderweg veel meer over zal vertellen. De wandelroute leidt naar het dorp Eglouvi, waar de bekende linzenoogst plaatsvindt en jaarlijks het linzenfeest gevierd wordt in augustus.
Wandeluren: 3

Prijzen

23 apr
7 mei
21 mei
4 jun
10 sep
24 sep
8 okt
Per persoon
€ 75
€ 75
€ 75
€ 95
€ 95
€ 75
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Lefkas boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door een ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen en transfer van Nikiána en Lygiá naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad voor elke wandeldag is A tot B.
• De transfertijd heen en terug bedraagt elke dag circa 30-45 minuten.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten