Terug naar Lesbos
Home > Lesbos > De stranden van Lesbos

De stranden van Lesbos

Met een kustlijn van 459 kilometer biedt Lesbos een grote variatie aan stranden. Van volledig georganiseerd tot voor u alleen, van uitgestrekte zandstranden tot liefelijke baaitjes, u raakt hier nooit uitgekeken. Onderstaande stranden vormen slechts een kleine greep uit alle stranden die wachten om door u ontdekt te worden.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het strand van Petra

In het noorden van Lesbos bevindt zich het strand van Petra. Dit langgerekte strand is beschut gelegen en heeft een mix van zand en kiezels. De zee loopt hier langzaam af en het heldere water en de goede faciliteiten, waaronder ligbedden, parasols en watersportmogelijkheden, bezorgen dit strand al jaren een Blauwe Vlag. De vele gezellige strandtentjes en tavernes zorgen dat ook de innerlijke mens hier niets te kort komt.

Het strand van Anaxos

3 kilometer ten westen van Petra ligt het strand van Anaxos, een eveneens met de Blauwe Vlag bekroond zandstrand. Bomen tot aan het strand zorgen hier voor natuurlijke schaduw en u heeft hier een mooi uitzicht op het dorp Molivos. Ondanks de goede faciliteiten heerst hier veelal nog een relatieve rust. Voor wie graag het uitzicht vanaf zee bekijkt, zijn er kano’s en waterfietsen te huur.

Het strand van Molivos

In de baai even ten westen van Molivos bevindt zich een van de meest geliefde stranden van Lesbos, het langgerekte zand- en kiezelstrand van Molivos, ook wel Mithymna genoemd. Het heeft kalm, ondiep water en biedt een mooi uitzicht op het kasteel. Er zijn ligbedden en parasols en een groot aantal watersportmogelijkheden. Voor een hapje en drankje is het goed toeven in een van de vele tavernes en cafés langs het strand.

Het strand van Eftalou

3 kilometer ten noorden van Molivos ligt het strand Eftalou, bekend om de hier gelegen geneeskrachtige warmwaterbronnen. De combinatie van het donkergekleurde zand en kiezels met het diepe, blauwe water geven het landschap een ruige schoonheid en met een beetje geluk ziet u hier in de verte zelfs een school dolfijnen langstrekken. Het strand is gedeeltelijk georganiseerd met ligbedden en parasols. Vergeet u hier uw waterschoenen of slippers niet, de kiezels kunnen in de zomer erg heet worden!

Het strand van Skala Eressou

Aan de westkust van Lesbos, dicht bij de geboorteplaats van de dichteres Sapho, ligt het uitgestrekte zandstrand van Eressos. Het heeft een gezellige uitstraling die door sommigen wel eens wordt vergeleken met de hippie-sfeer van vroeger. Er zijn enkele ligbedden en parasols, maar het grootste gedeelte van het strand is ongeorganiseerd. De vele strandtentjes en tavernes met houten terrassen op palen vormen een leuk gezicht en zeker bij zonsondergang is het hier goed toeven.

Het strand van Vatera

Met een lengte van maar liefst 8 kilometer is dit strand in het zuiden van Lesbos het grootste strand van het eiland. Het heeft kristalhelder water en is een geliefde plaats om te snorkelen. Een gedeelte van het strand is voorzien van ligbedden, parasols en strandtentjes, maar ook de rustliefhebber vindt op dit lange strand altijd een plekje naar zijn zin.

Het strand van Agios Isidoros

Dit strand ligt dicht bij Plomari, in het zuiden van Lesbos, en is daardoor goed te combineren met een bezoek aan de ouzo-distilleerderij. Het heeft diep, helderblauw water en een mix van fijne kiezels en zand. Het is gedeeltelijk georganiseerd en enkele beachbars en tavernes zorgen dat het u hier aan niets ontbreekt.

Het strand van Tarti

Dit strand in de baai van Geras ligt in het zuidwesten van Lesbos en loopt evenwijdig aan het gelijknamige dorp. Het wordt omgeven door groene heuvels en heeft helder, kalm water dat langzaam afloopt. Het gedeelte dicht bij het dorp is voorzien van ligbedden en parasols. Aan het uiteinde van de baai liggen mooie rotspartijen waardoor het hier erg geschikt is om te snorkelen.

Het strand van Agios Ermogenis

In een schilderachtig baaitje dicht bij de hoofdstad van het eiland ligt het strand Agios Ermogenis. Het heeft fijn, goudkleurig zand en blauwgroen water en wordt omringd door een dicht bos van pijnbomen dat tot aan zee reikt. Boven het strand ligt het gelijknamige kapelletje waar het strand zijn naam aan heeft te danken. In het weekend is dit een geliefde plek voor de inwoners van Mytilini.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten