Terug naar Limnos
Home > Limnos > Bezienswaardigheden Limnos

Bezienswaardigheden Limnos

Het klimaat op Limnos heeft gezorgd voor een rijke flora en fauna. Zo kan men in de wintermaanden flamingo’s en andere soorten vogels spotten. Bezoek ook de bijzondere natuurverschijnsels Pachies Ammoudies en Falakro of laat u meenemen in de geschiedenis van het eiland bij de ruïnes van Ifestia en Poliochni of in een van de musea.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Auto's op Limnos

Op Limnos zag een groep kunstenaars de oude, verlaten auto's en scooters in een dorp als inspiratie voor een nieuw project.

Lees meer

Falakro

Nabij het dorp Propouli, in het noorden van het eiland, liggen de vulkanische rotsen van Falakro. Deze zijn ontstaan door het contact van lava met het zeewater.

Lees meer

Ifestia

Ter ere van de god Ifestos werd de stad Ifestia gesticht die bewoond werd van het jaar 1000 v. Chr. tot 1000 n. Chr. Hier zijn tegenwoordig veel opgravingen te bezichtigen.

Lees meer

Moudros

Het dorp Moudros op Limnos is de een na grootste havenplaats van het eiland. De baai van Moudros is een van Griekenlands grootste natuurlijke havens.

Lees meer

Musea

Er zijn verschillende musea te bezoeken op Limnos. Zo is er een folklore museum, een archeologisch museum en een museum waarin spullen ten toon worden gesteld met betrekking tot het zeeleven.

Lees meer

Pachies Ammoudies

Net voorbij het strand van Gomati begint de zogenaamde Sahara van Limnos. De hoge duinen met geel en wit zand doet vermoeden dat men in de woestijn is beland.

Lees meer

Panagia Kakaviotissa

Op slechts enkele kilometers van Myrina ligt de Panagia Kakaviotissa. Fit is een kapel, gebouwd in 1305 door monniken, die ooit toebehoorde aan een klooster.

Lees meer

Panigiria

Behalve dat er in Griekenland nationale feestdagen worden gevierd, worden er ook naamdagen of religieuze feesten gevierd. Dit noemt men Panigiria.

Lees meer

Poliochni

De opgravingen van de stad Poliochni zijn onlangs geopend voor publiek. De stad die 6000 jaar geleden werd gevormd is gelegen net buiten het dorp Kaminia op de oostelijke helft van Limnos.

Lees meer

De wijnen van Limnos

Een van de belangrijkste en bekendste producten van Limnos is wijn. Op Limnos zijn dan ook vele wijngaarden te vinden. Jaarlijks vindt in september de druivenoogst plaats.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Limnos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten