Terug naar Milos
Home > Milos > Bezienswaardigheden Milos

Bezienswaardigheden Milos

Milos is een eiland dat beschikt over een indrukwekkende kustlijn en een evenzo interessant binnenland. Met een boot langs de diverse rotspartijen, grotten en kloven is een manier om de kust te bewonderen. Ook vanaf land kunt u dingen gaan zien om een dagje strand af te wisselen met een bezoek aan een kerk, de mijnen of een dorp.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Arkoudes

Als u de baai van Adamas uitvaart, ziet u eerst enkele kleine vissersdorpen met de kleurrijke syrmata. Daarna komen vreemd gevormde rotspartijen in uw vizier.

Lees meer

Kleftiko

Bijna in het zuidwestelijke puntje van Milos liggen de torenhoge, witte kalkstenen rotsen met daarin de grotten van Kleftiko.

Lees meer

Klima

Nét ten zuiden van de hoofdstad ligt het charmante dorpje Klima, direct te herkennen aan haar vissershuisjes met deuren, balkons en ramen in alle kleuren van de regenboog.

Lees meer

Plaka

In de hoofdstad Plaka vindt u betegelde straatjes omzoomd met helderwitte gebouwen in de typische stijl van de Cycladen. Tussen de huizen door piept steeds een blik op de omgeving en de helderblauwe zee.

Lees meer

Sarakiniko

De kleurschakering van blauw en wit is kenmerkend voor de eilanden van de Cylcaden. Op Milos is dit niet alleen in de dorpen te zien aan de huizen met de blauw gekleurde luiken, maar ook in het landschap. Aan de noordkust ligt een waar natuurfenomeen: Sarakíniko.

Lees meer

Syrmata

Een bont gekleurd fenomeen zijn de syrmata die u overal langs het water ziet op Milos. Ze zijn een opvallende verschijning tussen de rosten aan de kust van Milos.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Milos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten