Terug naar Milos
Home > Milos > Stranden van Milos

Stranden van Milos

Milos wordt vooral geroemd vanwege de spectaculaire kustlijn. Deze is grillig en vol grotten en inhammen, en uiteraard grenzen hieraan stranden, sommige van fijn zand en andere met kiezels. Milos telt er in totaal maar liefst 75!

Bekijk Ga direct naar de interactieve kaart

Het strand van Papikinos

Adamas ligt ingesloten door twee stranden. Aan de ene kant ligt het kleine strand van Langada, aan het einde van levendige haven. En aan de andere kant ligt het langgerekte strand van Papikinos. Op dit strand staat hier en daar een boompje en kunt u genieten van de natuurlijke schaduw. Ook staan er ligbedden met parasols. Aan het strand van Papikinos, langs de hoofdweg, ligt de taverne Oh! Chamos. Dit is een populaire taverne waar u op het terras onder de weelderig begroeide pergola, kunt genieten van onvervalste Griekse gerechten.

Het strand van Firopotamos

Een slingerweg vanaf de hoofdweg brengt u bij het kleine strand van Firopotamos. Dit lieflijke, kleine strand ligt verscholen in een al even zo idyllische baai. De ingang wordt bijna afgesloten door de grillige rotskust. In de baai ligt het kiezelstrand met een kantina en enkele ligbedden. Rondom staan de bekende syrmata, in alle kleuren van de regenboog, te pronken. Aan het uiteinde van de baai staat een kerkje met ernaast de ruïne van een oud huis. Het water is zo helder dat u hier heel goed kunt snorkelen langs de rotsen.

Het strand van Sarakiniko

De witte rotsen van Sarakiniko kunnen geen strand genoemd worden, alhoewel er wel in de diepe inham een klein stukje strand te vinden is. Toch zijn er veel mensen die hier voor een dagje zwemmen naartoe gaan. De witte rotsen steken fel af tegen de helderblauwe zee. De warme zonnestralen weerkaatsen de warmte en daardoor is het hier extra aangenaam. Voor de inham liggen enkele rotsblokken waar een waaghals zijn kunsten kan vertonen. Maar ook ernaar kijken is al een hele klus.

Het strand van Papafragas

Net voorbij Sarakiniko is een inham waar het strand van Papafragas ligt. Het is een diepe kloof met helemaal in de punt een piepklein strandje. Vooral het zicht van bovenaf is mooi. Een trap langs de rotswand brengt u op het strandje zelf. U kunt hier een stukje in zwemmen om vervolgens bij open zee te komen. Dicht in de buurt liggen enkele ruïnes van de oude stad Filakopi. De restanten liggen voornamelijk in het water en bevatten delen van muren en tombes.

Het strand van Pollonia

Langs het hele dorp ligt een brede strook zandstrand. Direct aan de kade met verschillende tavernes, maar ook tussen het centrum en het deel waar zich de meeste vakantieadressen bevinden. Het fijne zand loopt langzaam af in het heldere water. Op het strand staan enkele bomen die zorgen voor een natuurlijke schaduw.

Het strand van Paliochori

In het zuidoosten bevindt zich het strand van Paliochori. Via een trap komt u beneden op het strand dat roodgekleurd is. Een bijzondere speling van de natuur. Het heldere water rolt af en aan en het fijne grind van het strand maakt dat het helder blijft. Er is geen vertroebeling door het losse zand. Beneden aan het strand is een kiosk waar u terecht kunt voor een drankje en boven is een bar met uitzicht over de hele baai.

Het strand van Firiplaka

Aan de zuidkust van Milos ligt het langgerekte zandstrand van Firiplaka. De weg ernaartoe geeft al enkele blikken op het strand die u doen watertanden. Het azuurblauwe water wordt omringd door hoge, kleurrijke rotspartijen. Op het strand staan rieten parasols te wapperen in de wind. Een duik in dit water is niet te weerstaan.

Het strand van Provatas

In het zuiden zijn geen dorpen. Wel zijn er een aantal gehuchten waar vakantiehuizen en kleine hotels bij elkaar gelegen zijn. De hele kustlijn in het zuiden heeft een aantal kleine stranden. Het strand van Provatas is een van de grotere. Het strekt zich uit langs de kust. Er zijn een aantal tavernes zowel op het strand als net erboven, die via een trap bereikbaar zijn. Een ervan is een populaire trouwlocatie. Op het strand staan ligbedden en parasols. Het fijne zand is warm aan uw voeten en de zon staat er strak boven. Wie wil hier nu niet een paar uurtjes zijn?

Het strand van Fatourena

Dit langgerekte strand is een populair strand, maar toch is dat niet te zien. Er zijn geen faciliteiten. Wel staan er enkele ligbedden op het strand. Het is een prachtig zandstrand uitgestrekt langs de baai. Een soort van duinen liggen aan de rand. Dit is slechts een greep uit de vele stranden die Milos heeft. Enkele andere stranden die u beslist moet gaan bezoeken zijn die van Mytakas, Pachena, Plathiena en Klima.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Milos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten