Waarom Paros?

Vindt u de bekende Cycladen te druk, maar de onbekende eilanden van deze groep te stil? Dan is Paros het eiland van uw dromen. Hier kunt u verblijven aan de zuidkant van het eiland waar de lokale bevolking in de dorpen een rustig dorpsleven leidt. Voor de bezoekers zijn er een kafenion en enkele tavernes op de hoek van de straat. Prachtige stranden laten de golven af en aan rollen en hier is het goed toeven in de natuurlijke schaduw van de bomen langs het strand, starend over het water. Een tocht rond het eiland is makkelijk gemaakt en een bezoek aan de hoofdstad Parikia en aan het idyllische Naoussa mag dan niet aan uw programma ontbreken. Vergeet uw badkleding en uw wandelschoenen niet, want u zult regelmatig plekken tegenkomen waar u deze goed kunt gebruiken.

Een groet van Stefanos Stefanou

Terug naar Paros
Home > Paros > Combinaties met Paros

Combinaties met Paros

De Cyladen lenen zich uitermate om combinaties van verschillende eilanden binnen één vakantie te maken. Per eiland een gering aantal kilometers om te verkennen en goede, onderlinge bootverbindingen. Men zegt wel dat de Cycladen het zogenaamde eiland hoppen hebben uitgevonden.

Paros daagt zeker uit tot een verblijf eventueel in combinatie met een bezoek aan het kleine broertje Antiparos, maar is ook mogelijk met diverse andere eilanden binnen de Cycladen en zelfs in combinatie met Kreta of het vasteland. Staat uw combinatie niet hierbij, vraag dan gerust ons team naar de mogelijkheden.

Paros met Antiparos

Paros en Antiparos liggen als familie naast elkaar in de Egeische Zee. En zoals wij altijd zeggen, op de Cycladen lijkt het eiland hoppen ontstaan te zijn. Combineer daarom het levendige Paros met het authentiek Antiparos. De lieflijke stranden, het karakteristieke Chora en de puurheid van het eiland zullen u verrassen. Even los van de drukte van alledag kunt u hier helemaal tot uzelf komen en genieten van zon, zee en strand. In het zuiden gaan dagelijks bootjes naar het onbewoonde Despotiko waar restanten van een Dorische tempel te bezichtigen zijn.

Meer over Antiparos Reserveringverzoek Paros met Antiparos

Paros met Serifos en/of Syros

Ook deze eilanden behoren tot dezelfde eilandengroep als Paros. Binnen de Cycladen zijn deze op korte afstand van Paros gelegen en vormen een mooie samenstelling als het gaat om karakteristieke witte huizen met blauwe luiken en deuren. Toch heeft ieder eiland zijn eigen karakter. Serifos is minder bekend en beschikt over prachtige stranden. Chora bovenop de heuvel springt direct in het oog. Syros is in alle opzichten het middelpunt van de Cycladen. De hoofdstad is behalve een levendige havenplaats ook een bruisende culturele bezienswaardigheid. Flaneren langs de kade en pleinen om vervolgens het eiland te gaan verkennen.

Meer over Serifos Reserveringverzoek Paros met Serifos en/of Syros

Paros met Milos en/of Kimolos

Een indrukwekkende kustlijn omsluit het eiland Milos, met levendige dorpen, prachtige stranden, verborgen grotten en de traditionele vissershuisjes met gekleurde deuren. Enkele oude wandelpaden brengen u langs authentieke routes. Het ernaast gelegen Kimolos lijkt geschapen om alle drukte van de wereld achter u te laten. Hier is het een kwestie van landen, genieten en bijkomen.

Meer over Milos Reserveringverzoek Paros met Milos en/of Kimolos

Paros met Folegandros

Folegandros is slechts drie dorpen rijk en omzoomd door schitterende stranden, waarvan er maar één met de auto te bereiken is. De rest vraagt altijd een wandeling om er te komen. Paradijselijk verscholen tussen de rotsen en een beloning voor de geleverde prestatie en het oog. De hoofdstad Chora is een aaneenschakeling van pleinen en nauwe straatjes, waar een ruime keuze is aan tavernes en winkels. Liever in de havenplaats Karavostasis aan de wandel? Strijk dan neer in de levendige haven of de omliggende straten.

Meer over Folegandros Reserveringverzoek Paros met Folegandros

Paros met Andros en/of Tinos

Daar waar Paros uitblinkt in het karakteristieke uiterlijk van de Cycladen, is Andros een grote tegenhanger. Andros is het grootste en ook het meest groene eiland van de Cycladen. Het biedt schitterende mogelijkheden om te wandelen door groene valleien en beschikt over goudgele stranden. Het gezellige Batsi is een mooie thuishaven. Tinos is een bekende bedevaartplaats. Dit maakt de stad tot een levendige plek. Daarbuiten is het een rustiek eiland waar de tekenende duiventillen direct in het oog springen.

Meer over Andros Reserveringverzoek Paros met Andros en/of Tinos

Paros met West-Kreta en/of Zuid-Kreta

Zelfs het grote en veelzijdige Kreta behoort tot de mogelijkheden voor een combinatie van het kleine Paros. Of u nu kiest voor Zuid-Kreta of West-Kreta, de veelzijdigheid is er volop. Dit eiland heeft voor iedereen wat wils. Zoekt u de drukte of de rust, de bergen of de vlakte, kloven en valleien, zandstranden of rotskust? U vindt het hier allemaal in overvloed. Daarnaast zijn er diverse culturele hoogtepunten zoals Gortys en Festos, en de stad Chania, volgens ons een van de mooiste steden van Griekenland. Rethymnon is het kleine broertje van deze stad.

Meer over Kreta Reserveringverzoek Paros met West-Kreta en/of Zuid-Kreta

Paros met Argolis

Een eiland combineren met het vasteland is een uiterst rijke ervaring. Argolis is een bolwerk van bezienswaardigheden uit de oudheid zoals Epidavros, Oud-Korinthos, het Kanaal van Korinthos, Mycene en Nafplion. U zult hier tijd te kort komen om alles te gaan zien. Bent u een wijnliefhebber? Breng dan een bezoek aan Nemea en rijdt de wijnroute waar verschillende wijnhuizen een proeverij aanbieden. Dit alles vanuit de basis in een van de dorpen aan de kust, zodat u na thuiskomst nog een duikje in de golven kunt nemen.

Meer over Argolis Reserveringverzoek Paros met Argolis

Paros met autorondreis klassiek Griekenland

Cultuur opsnuiven langs de hoogtepunten van klassiek Griekenland waarbij u onder andere een bezoek brengt aan Delfi, Olympia, de Arcadische dorpen, Monemvasia en Nafplion, om vervolgens al deze indrukken te verwerken op het eiland Paros. Op een bedje aan het strand, tijdens een wandeling langs de paden of op het balkon van uw woning kunt u in alle rust de beleefde avonturen nog eens rustig de revue laten passeren. Kortom, dit is de ideale combinatie van cultuur en strand.

Meer over deze autorondreis Reserveringverzoek Paros met autorondreis klassiek Griekenland

Paros met Athene en/of Nafplion

Athene is de hoofdstad van Griekenland en is een groot openlucht museum. Bezoek de hoogtepunten zoals het Olympisch Stadion en de Akropolis. Er zijn verschillende musea zoals het Archeologische Museum.waar een schitterende collectie aan beelden en andere vondsten uit de oudheid tentoongesteld is. Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland, moest de titel inleveren toen Athene deze eer overnam. Echter, is de stad een opeenstapeling van bezienswaardigheden. In beide steden lokken de pleinen de bezoekers om plaats te nemen bij een van de vele tavernes of hippe cafe’s. Struin door de straten en laat u verrassen.

Meer over Athene en Nafplion Reserveringverzoek Paros met Athene en/of Nafplion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten