Beste paard van stal

Pilion

De heuvelachtige natuur en de uitgestrekte kustlijn nodigen u uit om eropuit te trekken. Dit kunt u natuurlijk te voet doen, of met de auto, maar bij de afslag naar Milies wordt ook nog een andere mogelijkheid aangeboden: te paard.

 • Paardenexcursie Milies Pilion
  Paardenboerderij bij Milies
 • Paardenexcursie Milies Pilion
  Paardenboerderij bij Milies
 • Paardenexcursie Milies Pilion
  Milies
 • Paardenexcursie Milies Pilion
  Milies
 • Paardenexcursie Milies Pilion
  Milies
 • Paardenexcursie Milies Pilion
  Milies
 • Paardenexcursie Milies Pilion
  Kalderimi in Milies
 • Paardenexcursie Milies Pilion
  Milies
/

In 2006 startten Thanasis en zijn vrouw Anna een paardenboerderij in Pilion. Hun boerderij is vooral een thuis voor de paarden van het Pindos ras, een pony ras afkomstig uit de bergachtige regio’s Thessalia en Epiros. Het zijn zelfverzekerde paarden, die in het algemeen veel gebruikt worden voor het ploegen van het land, als ‘pakpony’ en natuurlijk om mee te rijden. Het Pindos ras heeft een groot uithoudingsvermogen. Het heeft spitsvondige, kleine oogjes op het elegante hoofd, gevolgd door een lange nek en een lange rug. Ze hebben een licht en smal postuur. De sierlijke, iets kleinere paarden kunnen dus gemakkelijk lopen in dit bergachtig gebied. Ze zijn erg rustig en dus ook als u een beginner bent, zijn deze paarden heel fijn om mee te rijden. Thanasis en Anna gebruiken ze daarom ook voor het ‘therapeutische rijden’. Hieronder valt niet alleen het daadwerkelijk rijden, maar eigenlijk alle omgang met de paarden, vanaf het eerste contact.

Als u op een zacht drafje of langzaam hobbelend door de groene heuvels rijdt, met een zacht briesje door úw haren én door de sierlijke manen van uw paard, dan voelt u zich even helemaal vrij. Mensen die even tot rust willen komen in een andere omgeving, kunnen bij uitstek bij de paardenboerderij terecht. Thanasis en Anna omschrijven het zelf als een authentieke en ‘oprechte’ manier van leven, die de gebroken link tussen mens en natuur weer een beetje kan herstellen.

U hoeft niet te zoeken, want slechts driehonderd meter van de weg naar Milies staat een bord dat u in de richting van de paardenboerderij wijst. De boerderij bestaat uit een aantal goed getrainde specialisten die u graag op weg helpen. Het paardrijden is geschikt voor bijna alle leeftijden, van jong tot oud, en van helemaal onervaren tot de meer bekwame rijders. Thanasis en Anna vertellen dat de jongste rijder die ze ooit hebben gehad een zeventien maanden oude baby was. Voor de kleintjes hebben ze een speciaal soort veilig zadel. Er worden twee routes aangeboden van een uur of een twee uur durende route, onderweg kunt u zo vaak stoppen als u zelf wilt, waar u maar wilt. Dus als u een foto wilt maken, dan is dat gewoon mogelijk. Hoe kunt u nou nog dichter bij het ultieme gevoel van vrijheid komen, dan door uw weg in de uitgestrekte natuur af te leggen op een paard?

op de kaart

Accommodaties op Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten