Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Paardenfestival in Kala Nera

Pilion

Jaarlijks eren de Pilioten de paarden op hun eigen traditionele manier. Geweldig om mee te maken en dit jaar zal het paardenfestival plaatsvinden op donderdag 9 juni.

Het Festival
De Pilioten verzamelen zich in Kalá Nerá en brengen hun paarden mee. Het betreft hier een klein soort ras, kleiner dan de grote broer maar geen pony. Het is een pittig type dat wel overeenkomt met het karakter van de gemiddelde berijder ervan. Men houdt wedstrijden op de hoofdstraat langs de zee en de paarden zijn veelal versierd met speciale hoofdstellen en teugels. Hun manen zijn soms gevlochten of in ieder geval goed gekamd. Dit geldt ook voor de staarten. De mannen rijden wild heen en weer en jutten de paarden op het snelst te zijn.

Uiteraard komt de papas eraan te pas en hij zegent zowel de paarden als de zomer die voor de deur staat. Na zijn zegeningen en gebeden gaat het feest van start. De paarden gaan met ruiter en al de zee in en lopen over het strand. Vervolgens nog een aantal wedstrijden wie het snelst een bepaalde afstand af kan leggen en daarna mogen de paarden van hun rust gaan genieten. Ze worden aangelijnd en de ruiters verzamelen zich op de terrassen van de tavernes en kafenions. Zeges worden tot in de kleine uurtjes gevierd. De zomer kan wat hen betreft niet meer stuk.

Paardenfestival in Kala Nera op de kaart

Accommodaties op Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord