Dieprode Merlot en elegante Chardonnay

Pilion

De wijngaarden van Milea vallen als een groene deken over het landschap van Pilion. Het is er rustig; er waait alleen een zacht briesje en de lucht is gevuld met de zoete geur van druiven. In de verte staan wat donkergroene bomen. Het zijn cipressen, die lang en elegant omhoog wijzen.

  • Winery Pilion
  • Winery Pilion
  • Winery Pilion
  • Winery Pilion
  • Winery Pilion
  • Winery Pilion
  • Winery Pilion
  • Winery Pilion
/

De wijngaarden van Milea liggen in het binnenland van Pilion, aan de rand van het dorpje Argalasti. De rijen met druivenplanten staan netjes in het gareel in het groene landschap. Eigenaar Lazaros Karipidis heeft deze plek zelf uitgekozen, omdat het de perfecte omstandigheden heeft om druiven te verbouwen. Voor Lazaros is respect voor de omgeving het belangrijkst. Hij legt de nadruk op het biologische beheer van het landgoed. Hij produceert ‘slechts’ tienduizend flessen per jaar. Door deze kleinschalige productie is de kwaliteit van iedere fles gewaarborgd.

Dieprode Milea Merlot en een elegante Milea Chardonnay


In deze wijngaard groeit de dieprode Milea Merlot. Deze Merlot heeft aromatische tonen van jam, pruimen, chocolade en vanille. Bij slechts één slokje proeft u al de rijke structuur en de speciale afwerking. Ook groeit er de elegante Milea Chardonnay. Met een glas van deze wijn in uw hand ruikt u het aroma van bessen, ananas en banaan. Een beetje een tropische tintje dus, maar met een hoge zuurgraad die past bij de frisheid van het klimaat. Als u goed proeft, ontdekt u ook sporen van vanille. De wijn heeft een lange nasmaak. Voor de beste resultaten laat Lazaros zijn rode wijnen rijpen in eiken vaten en de witte wijn komt het best tot zijn recht in aluminium vaten.

Het wijnhuis Milea


U kunt bij het wijnhuis naast deze twee wijnen ook de rosé kopen. Het wijnhuis en de woning ernaast hebben een romantische uitstraling die helemaal bij de omgeving past. Zalmroze en warmbeige stenen, met diepbruine houten deuren en sierlijke zwarte balkonnetjes. Bij de aanblik van deze huizen zult u bijna niet kunnen wachten om in de koele avondzon op een terrasje te gaan zitten, met een paar pure Griekse hapjes en een smeuïg, lokaal vervaardigd glas wijn.

Bezoek aanwijnhuis Milea


Heeft u altijd al willen weten hoe wijn nu eigenlijk gemaakt wordt? Of vindt u het gewoon leuk om deze wijn eens te proeven? U kunt een rondleiding krijgen door de winery. Vraagt u aan reisleiding ter plaatse naar meer informatie hierover.

op de kaart

Accommodaties op Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten