Het hart van Pilion met Savvas

Pilion, het mysterieuze land van de Centauren en zomerverblijf van de goden, vormt het hele jaar door een unieke bestemming. Op Pilion kunt u relaxen aan een van de gouden zandstranden, wegdromen onder de plataan op een van de karakteristieke dorpspleinen of … samen met Savvas op ontdekkingstocht gaan om het hart van deze streek beter te leren kennen. 

Geschiedenis en mythologie lopen in elkaar over, authentieke bergdorpen en schilderachtige kustplaatsen wisselen elkaar af en natuur en cultuur zijn harmonieus met elkaar verweven. Kalderimi’s leiden door het weelderige landschap van het ene dorp naar het andere. Statige herenhuizen verscholen in het groen getuigen van een rijk verleden en aan de kust zorgen traditionele vissersdorpen en een helderblauwe zee voor weer een geheel ander aanzicht.

/

Tijdens de excursie ‘Het hart van Pilion’ neemt de Griekse gids Savvas u mee op reis langs de geschiedenis en de tradities van Pilon. Savvas woont op Pilion en niet alleen kent hij het gebied als geen ander, hij is bovendien een begenadigd verteller en doet niets liever dan zijn enthousiasme en kennis overbrengen. In een kleine groep bezoekt u vanuit het opstappunt onder andere Vizitsa, Milies en Pinaketes: gastvrije dorpen in het binnenland waar natuur, architectuur en tradities op kenmerkende wijze samenkomen. Bewonder historische monumenten, zie hoe traditionele lekkernijen bereid worden en laat u verrassen door alle wetenswaardigheden die Savvas u weet te vertellen. Wat u precies gaat zien en ervaren houdt hij nog even voor zich, maar zeker is dat u na afloop van deze excursie gezamenlijk nog even na kunt genieten onder het genot van een smakelijke verrassing en een glas lokale wijn.

Bent u nieuwsgierig naar deze unieke excursie en alle bijzonderheden van deze streek waar tradities hand in hand gaan met het hedendaagse leven? Ga dan met Savvas mee op pad! Zijn verhalen blijven boeien, ook wanneer u een van de dorpen al eens heeft bezocht. De excursie is ter plaatse te boeken en vindt iedere twee weken plaats. Vraag uw hostess naar de mogelijkheden.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten