Excursies op Pilion

De unieke combinatie van bergen en zee maakt Pilion tot een bijzondere bestemming. Het achterland kent een rijke begroeiing en het landschap wordt gesierd met diverse stroompjes en watervallen. Tevens zijn er bijzondere dorpen verspreid over de hellingen met karakteristieke kenmerken. Onderstaand een greep uit de excursiemogelijkheden die ter plaatse aangeboden worden.

Het hart van Pilion met Savvas

Wekelijks: Tijdens deze dagexcursie maakt u samen met uw gids Savvas een unieke tour door Pilion.

Goden, centauren, mensen, mythen, bossen, bruggen, kalderimi’s en de golf van Pilion.
Op Pilion kun je rondtrekken, in een dorp blijven, naar het strand gaan, mooie wandelingen maken over de kalderimis of jezelf in een authentiek kafenion trakteren op een huisgemaakt pita, een traditioneel dessert of een lokaal gerecht in een van de tavernes op de pleinen.

Op deze berg, warm en gastvrij, liggen vier mooie dorpjes met een prachtige uitzicht over de Pagasitische golf. Milies met het stoomtreintje en de bijzondere kerk Taksiarxes. Vizitsa, wat ook wel “het zoete dorp” genoemd wordt en dan Pinakates, een beeldschoon dorp dat Pilion representeert door de traditionele Pilioritische bouwstijl en met de prachtige waterbron. En als laatst, Ano Gatzea, vol met de olijfbomen en het treinstationnetje.

Hoeveel van de architectonische bouwstijl kunt u bewonderen? Hoeveel zoete koulourakia kunt u op, en hoeveel geschiedenis kunt u zich herinneren aan het eind van de dag? Houdt u van mythen en tsipouro? Zou u aan het eind van de route een traditioneel gerecht willen proeven in een gezellig tuin van een typisch Pilioritisch huis?

Zo ja, ga dan met ons mee en Savvas laat u het hart van Pilion zien.

Meteora-kloosters

Wekelijks

Deze dagtocht gaat naar het indrukwekkende gebied van de Meteora-kloosters. We rijden door de zogenaamde graanschuur van Noord-Griekenland. Als in de buurt van Kalambaka plotseling de rotsen in zicht komen, is de verbazing des te groter. Ooit vestigende monniken zich op deze moeilijk toegankelijke rotshoogten. De kloosters zijn boven op de rotsen gebouwd. Er zijn er meer dan vierentwintig waarvan er nog zes open zijn en sommige liggen op een hoogte van maar liefst 300 meter. Ze zijn gebouwd tijdens de 11e of 12e eeuw om de bewoners te isoleren van en te beschermen tegen de overheersers.

Er wordt een wandeling naar de ‘heilige rotsen’ gemaakt. Het is een klim maar de moeite wordt rijkelijk beloond. Het uitzicht over Kastraki is van hieruit schitterend. Tevens zijn hier enige beginselen te zien van kloosters die nooit afgebouwd zijn. Er is tijd voor het gebruiken van een lunch of voor een wandeling door Kalambaka. Ook wordt hier de Byzantijnse kerk bezocht en de kloosters Verlaam en het Agios Stefanos. Dit is het meest complete klooster dat hier staat. Er is een kerk in het klooster, een eetzaal, oude werktuigen, manuscripten en prachtige foto’s van monniken en de kloosters in de wolken. Ook wordt de levenswijze van de monniken van toen en nu uit de doeken gedaan. Daarna zal voldaan de terugreis aanvaard worden.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord