Excursies op Pilion

De unieke combinatie van bergen en zee maakt Pilion tot een bijzondere bestemming. Het achterland kent een rijke begroeiing en het landschap wordt gesierd met diverse stroompjes en watervallen. Tevens zijn er bijzondere dorpen verspreid over de hellingen met karakteristieke kenmerken. Onderstaand een greep uit de excursiemogelijkheden die ter plaatse aangeboden worden.

Het hart van Pilion met Savvas

Twee-wekelijks: Tijdens deze dagexcursie maakt u samen met uw gids Savvas een unieke tour door Pilion.

Goden, centauren, mensen, mythen, bossen, bruggen, kalderimi’s en de golf van Pilion. Gids Savvas neemt u mee op reis langs de tradities van Pilon. In een kleine groep gaat u vanuit het opstappunt naar enkele warme, gastvrije dorpen in het binnenland van het schiereiland. U bezoekt onder andere de dorpen Milies, Vizitsa, Pinekates en Ano Gatzea. Maak kennis met de typische architectuur van deze streek, de zoete lekkernijen die de vrouwen van de coöperatie in Vizitsa maken, de weelderige natuur die op uw pad verschijnt om uiteindelijk neer te strijken bij Savvas thuis. Hij bereidt hier een heerlijke maaltijd voor u waar u gezamenlijk van kunt genieten onder het genot van een lokale wijn.

Als u kennis wil maken met alle bijzonderheden van deze streek, waar tradities hand in hand gaan met het hedendaagse leven, ga dan met Savvas mee op pad. Zijn verhalen blijven boeien, ook al heeft u een van de dorpen al eens bezocht.

Bekijk

Meteora-kloosters

Twee-wekelijks: Tijdens deze dagtocht bezoekt u de beroemde meteora-kloosters op het vasteland

De Meteora-kloosters gesitueerd op de toppen van gigantische rotsen met een gemiddelde hoogte van wel 300 meter. Verdiep u in de geschiedenis van de kloosters met deze dagtocht naar het indrukwekkende gebied.

U vertrekt met gids Savvas in de ochtend vanuit Pilion. U rijdt door het rijke, landbouwgebied van Thessalië, via Larissa, Trikala en Kalambaka naar het Meteora-gebied. De eerste stop is bij een 3D-projecter die meer informatie verstrekt over het gebied en de Meteora-kloosters. De excursie wordt vervolgd en u maakt een kleine wandeling naar de 'heilige rotsen' waar u de kans heeft om de grotten te zien waarin monniken leven. Ook de kloosters 'Agios Stefanos' en ‘Varlaam’ worden hier nog bezocht.

De reis wordt voortgezet met de bus naar de Meteora-kloosters. Het uitzicht over Kastraki is van hieruit schitterend. U zal voldoende tijd hebben om rond te wandelen en eventueel te lunchen in het plaatsje Kalambaka, dat prachtig aan de voet van de rotsen te vinden is.

Ontdek Pilion te voet

Wekelijks: Tijdens deze dagexcursie maakt u een onvergetelijke wandeling in de omgeving van Argalasti

Het dorp Argalastí is een van de hoofddorpen van Pilion, die het centrale gedeelte van Pilion met het zuiden verbindt. Wanneer we spreken over een ‘hoofddorp’ bedoelen we een groot dorp met een school, openbare diensten, een gezondheidscentrum en al het andere wat belangrijk is om de inwoners van de omliggende kleinere dorpen te bieden, zodat ze niet naar een grote stad zoals Vólos hoeven te gaan. Argalastí is een dorp met een prachtig dorpsplein waar grote platanen voor schaduw zorgen bij de traditionele kafeneía (koffiehuizen) en tavernes op het plein. In de heuvels rondom het dorp Argalastí bevinden zich drie wijnmakerijen. Iedere zaterdagochtend wordt er op het kruispunt van het dorp een lokale markt gehouden, waar boeren uit de omgeving hun lokale producten, zoals groente, fruit, olijfolie, kruiden, honing, eigengemaakte kaas of wijn aanbieden.

Het traditionele dorp Argalastí is een goed uitgangspunt om af te dalen naar een aantal pittoreske kustdorpen van Pilion, zoals de vissersdorpjes Kálamos en Lefókastro. Er is geen mooiere manier dan dit te voet te doen waarbij u een fantastische combinatie maakt tussen bergen en de zee. De route gaat via wandelpaden door het glooiende landschap met een unieke natuur richting de kust naar het vissersdorp Kalamós, waar u een verfrissende duik in zee kunt nemen. Vanaf Kálamos zullen we een pad volgen naar het vissersdorp Lefókastro waar onze wandeling eindigt en waar u voor we huiswaarts keren nog een duik in zee kunt nemen.

Deel met vrienden of reisgenoten