Excursies op Pilion

De unieke combinatie van bergen en zee maakt Pilion tot een bijzondere bestemming. Het achterland kent een rijke begroeiing en het landschap wordt gesierd met diverse stroompjes en watervallen. Tevens zijn er bijzondere dorpen verspreid over de hellingen met karakteristieke kenmerken. Onderstaand een greep uit de excursiemogelijkheden die ter plaatse aangeboden worden.

Meteora-kloosters

Wekelijks

Deze dagtocht gaat naar het indrukwekkende gebied van de Meteora-kloosters. We rijden door de zogenaamde graanschuur van Noord-Griekenland. Als in de buurt van Kalambaka plotseling de rotsen in zicht komen, is de verbazing des te groter. Ooit vestigende monniken zich op deze moeilijk toegankelijke rotshoogten. De kloosters zijn boven op de rotsen gebouwd. Er zijn er meer dan vierentwintig waarvan er nog zes open zijn en sommige liggen op een hoogte van maar liefst 300 meter. Ze zijn gebouwd tijdens de 11e of 12e eeuw om de bewoners te isoleren van en te beschermen tegen de overheersers.

Er wordt een wandeling naar de ‘heilige rotsen’ gemaakt. Het is een klim maar de moeite wordt rijkelijk beloond. Het uitzicht over Kastraki is van hieruit schitterend. Tevens zijn hier enige beginselen te zien van kloosters die nooit afgebouwd zijn. Er is tijd voor het gebruiken van een lunch of voor een wandeling door Kalambaka. Ook wordt hier de Byzantijnse kerk bezocht en de kloosters Verlaam en het Agios Stefanos. Dit is het meest complete klooster dat hier staat. Er is een kerk in het klooster, een eetzaal, oude werktuigen, manuscripten en prachtige foto’s van monniken en de kloosters in de wolken. Ook wordt de levenswijze van de monniken van toen en nu uit de doeken gedaan. Daarna zal voldaan de terugreis aanvaard worden.

Deel met vrienden of reisgenoten