Excursies op Zuid-Kreta

Bij aankomst in Kreta krijgt u van de reisleiding een envelop met informatie en de excursiemogelijkheden. Deze zijn door ons agentschap met zorg samengesteld. We noemen alvast enkele mogelijkheden.

Kourtaliotiko-kloof

Een mooie tocht van acht kilometer voor natuurliefhebbers. De wandeling begint bij de Kourtaliotiko-kloof en eindigt op het strand van Preveli. Tijdens de wandeling kunt u genieten van verschillende landschappen. Geniet van mooie uitzichten en de schoonheid van de natuur. In de ochtend zal de bus u meenemen naar het midden van de Kourtaliotiko-kloof en de kleine kerk, gewijd aan Agios Nikolaos. Vanaf hier kunt u de watervallen bewonderen. Vervolgens wandelt u verder over het pad langs de rivier, wat u vervolgens tot aan de Venetiaanse brug brengt. Daar wordt een pauze ingelast en kunt u genieten van een drankje in de nabij gelegen taverne. Vervolgens wandelt u verder over heuvels bezaaid met olijfbomen en later verder door de kloof richting de eindbestemming, het strand van Preveli. Hier heeft u genoeg tijd om te genieten van de omgeving en te relaxen op het strand. Aan het eind van de excursie gaat u per boot naar Plakias.

Bekijk meer foto's

Imbros-kloof

Een prachtige wandeltocht van 8 km door de Imbros kloof. Dit prachtig stuk natuur is zeker het zien waard en kan ook gelopen worden door kinderen en personen met een mindere conditie.

We beginnen de dag met een stop bij de lokale taverne waar u in de gelegenheid bent om iets te nuttigen. Geniet hier van de heerlijke Sfakia Pies, dit zijn warme pitabroodjes met Mizithra kaas erin en honing erover. Hierna starten we de 8 km lange Imbros-kloof begint op een hoogte van 900 meter en zakt tot bijna de zeespiegel. We starten de wandeling grote deels in de schaduw. Na de wandeling rijden we naar een taverne waar er gelegenheid is om te genieten van lokale gerechten. Vervolgens vertrekken we naar Hóra Sfakíon. Wandel door de straatjes en ontdek het dorp met een grote haven met tavernes, een slager en een bakkerij. Er is strand direct ten westen van het dorp, en verschillende kiezelstranden in de buurt. De lokale economie is gebaseerd op toerisme, visserij, olijfolieproductie en het hoeden van schapen en geiten. Na een wandeling op eigen gelegenheid door het dorp maken wij onze weg terug naar Plakias. Rond 16:30 uur bent u terug in Plakias.

Bekijk de video

Kretenzer kruiden en waterrijk Argiroupoli

Genieten van het prachtige landschap, de typische dorpjes, het traditionele eten, de lokale producten, geschiedenis, natuur... en verkoeling opzoeken in de waterbronnen. Een verfrissende tour landinwaarts waar u kunt ontsnappen aan de warmte en de levendige kustlijn.

We starten de dag met een kort bezoek aan de boerderij ‘’Cretan Aroma’’. Hier kunt u langs de kruiden- en groentetuin en de diverse fruitbomen wandelen. Daarnaast is er gelegenheid de verse kruiden te ruiken en te proeven. U mag zelf de kruiden uitkiezen voor een heerlijk kopje thee. Hierna vervolgen we onze weg naar het waterrijke Argiroupoli en naar het oude Lappa. Naast het plein kunt u diverse producten met avocado ontdekken. Vervolgens wandelen we naar de grote prachtige oude boom en het traditionele kerkje aan de andere kant van het dorp. Na de wandeling bezoeken we de Johannesbrood fabriek waar een korte uitleg zal volgen. We vervolgen onze weg naar de kleine waterbronnen en watervallen. We eindigen de tour bij een lokale taverne waar u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Excursie Argiroupoli

Duiken & snorkelen

De zee aan de zuidkust van Kreta is een prachtig gebied om te duiken. De indrukwekkende kloven en bergruggen bevinden zich namelijk niet alleen boven water, maar ook onder water zijn er hoge rotswanden en diepe inhammen zichtbaar.

Voor zowel beginners als ervaren duikers zijn er mogelijkheden genoeg op Zuid-Kreta. Als u nog geen PADI certificaat heeft, kunt u een beginnerscursus volgen. Daarvoor dient u vooraf een online basiscursus gevolgd te hebben. Het certificaat wat hieruit volgt dient u te overleggen bij de duikschool waar u een beginnerscursus gaat volgen, daarna kunnen zij van start gaan met het praktische deel. Als deze succesvol wordt afgerond ontvangt u een PADI certificaat. Dit certificaat maakt met mogelijk om zelfstandig te duiken in open water tot en met 18 meter diepte.

Bent u al in het bezit van een PADI certificaat? Dan zijn er verschillende mogelijkheden en diverse niveaus. De duiken vinden in basis plaats vanaf het strand en zijn eventueel ter plaatse nog uit te breiden naar duiken vanaf de boot, grotduiken of zelfs nachtduiken.

Snorkeltrip: In het gebergte achter Plakias spuit het bronwater in watervallen uit de wand. Met duikpak, masker en snorkel zwemt u langs kleine en grote watervallen. Een geweldige ervaring voor wie van water en natuur houdt. Minimumleeftijd 6 jaar.

Lees meer

Boottochten

Tijdens uw vakantie is het ook mogelijk om nog meer van Zuid-Kreta te ontdekken via het water. Er zijn verschillende boottochten waaraan u kunt deelnemen.

Een boottocht naar de mooiste stranden aan de zuidkust, vaar naar de schitterende baaien van Triopetra, Agios Pavlos en Preveli. Of neem deel aan de boottocht vanuit Plakias met Captain Lefteris die u meeneemt naar Marmara, Finikas en Loutro. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden om een duik te nemen. Geniet van een dag op het water.

Meer over Loutro
Vakantie Zuid-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten