Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Volos

Pilion

Op de landkaart lijkt Pílion wel een beetje op de Italiaanse laars in het klein. In het noorden aan de oostkust rijdt men het gebied binnen via de hoofdstad Vólos. Deze stad behoort met 150.000 inwoners tot de grootste steden van Griekenland.

  • volos vanaf dak.jpg
  • volos boulevard3.jpg
  • volos boulevard4.jpg
  • volos boulevard.jpg
  • volos boulevard2.jpg
  • volos kerk.jpg
  • volos station.jpg
  • volos tsipouro.jpg
  • volos lederfabriek.jpg
/

De hoofdstad kon op geen mooiere plaats ontstaan; een haven aan de spiegelgladde baai van de Pagasitische Golf. Vanuit Vólos vertrekken dagelijks boten naar vele andere plaatsen, onder andere de Sporaden. De stad heeft een archeologisch museum. Aangezien Pílion al duizenden jaren bewoond is, is hier heel veel aan oudheidkundige vondsten te bewonderen. Het oude stadsdeel van Volos, ook wel ta paliä genoemd, is levendig en gezellig. Het centrum heeft veel winkels en er is bijna iedere dag markt, waarbij de marktkooplui met prachtige kreten hun verse vis, groenten en kleding aanprijzen. Aan de boulevard van Volos ligt een replica van de mythische Argo; het schip van Argonauts uit de 14e eeuw. Dit schip is het symbool van de stad Volos. Aan boord van het schip is plaats voor 50 roeiers met bijbehorende grote houten roeispanen. De boulevard met de vele terrasjes, tsipouradika en tavernes wordt het hele jaar door druk bezocht om te slenteren, de vertrekkende boten te bekijken of te genieten van een tsipouro. Dit is de lokale drank van deze streek en is te vergelijken met de anijsdrank ouzo, met een iets hoger alcoholgehalte. Wanneer men een tsipouro bestelt, wordt daar traditioneel een bordje met kleine hapjes, de mezedes, bij geserveerd. Hoewel het altijd een verrassing is welke hapjes voor u op tafel worden gezet, bestaan ze vaak uit olijven, stukjes tomaat, tzatziki, octopus, et cetera. Vaak is het zo dat, bij elke tsipouro die daarna besteld wordt, er betere hapjes gebracht worden. Bent u nieuwsgierig naar de manier waarop tsipouro wordt gemaakt? Bekijk dan het filmpje over tsipouro.

op de kaart

Stadswandeling

Ross Holidays heeft een stadswandeling door Volos gemaakt. Onderweg komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals de oude lederfabriek en natuurlijk voert de route u ook langs tavernes en cafés waar het absoluut geen straf is om te gaan zitten. Wanneer u de wandeling vroeg op de dag maakt, stapt u middenin de bedrijvigheid van de stad. Volos is een echte studentenstad en in de ochtend gonst het van de forenzen en de koffiedrinkers op de terrasjes. Slenter over de markt en koop verse producten, waarvan u 's avonds bij uw vakantiewoning kunt genieten. Bent u op vakantie in Pilion en heeft u interesse in de Ross Holidays stadswandeling door Volos? De kaart van de route kunt u vinden in de map in uw vakantiewoning of vraag de hostess.

Accommodaties op Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten