Afissos, Pilion

Dit gezellige dorp is gebouwd op de uitlopers van het omringende Pílion-gebergte. Het heeft nog steeds het authentieke karakter van een vissersdorp en de bootjes liggen vredig te dobberen in de haven. Aan het einde van de dag varen de bootjes nog steeds uit om de volgende ochtend weer binnen te komen met aan boord verse vis voor de tavernes aan de kade.

De aanblik van het dorp is lieflijk door de huizen met rode daken die her en der tegen de voet van de heuvels zijn geplakt. Het dorp straalt een ontspannen sfeer uit met de smalle straatjes en het fraaie dorpsplein onder de grote platanen. Een stroompje doorkruist het plein, met een bruggetje om beide helften met elkaar te verbinden.

Lees verder

Meer over Afissos

Áfissos van vandaag de dag is een gezellig dorp met verschillende tavernes aan de waterrand en hier en daar een barretje om nog een drankje te doen. Met name in de weekenden weten de Grieken uit Volos en omgeving dit dorp wel te vinden. Een dagje uit met overdag zwemmen in de zee en daarna een bezoek aan een van de tavernes is een favoriete bezigheid. Maar ook in oude tijden was Áfissos reeds een begrip.

Video van Afissos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten