Onze Thassos specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Autorondreizen vanaf Thassos

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Wanneer u reist vanuit Thassos heeft Ross Holidays twee bijzondere autorondreizen voor u samengesteld. Ontdek de prachtige gebieden van Oost-Macedonië en Tracië of laat u verrassen door bijzondere ontdekkingen in het noorden van Griekenland (vertrek vanaf Thessaloniki). Meer informatie over deze reizen vindt u aan de linkerkant van deze pagina. Mocht u speciale voorkeuren hebben, dan is het mogelijk om de reis hierop af te stemmen.

Autorondreis Noord-Griekenland vanaf Thessaloniki in combinatie met Thassos

Graag nemen wij u mee op een ontdekkingstocht door het weelderige noorden van Griekenland. Een tocht langs verschillende natuurverschijnselen die u zullen verrassen. In samenwerking met ons agentschap Atropa Travel hebben wij de onderstaande route voor u samengesteld. Op de route zijn hotels gereserveerd op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet. Het ontbijt is inbegrepen bij de prijs.

Dag 1Aankomst in Thessaloniki

Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is er vandaag nog de mogelijkheid om deze stad te bekijken. Overnachting in Thessaloniki.

Dag 2Thessaloniki — Edessa — Prespa-meren — Kastoria

De tocht langs de noordkant van Griekenland leidt u door een prachtige omgeving van bergen en dalen. De watervallen bij Edessa zijn een mooie stop op de route. De weg tussen Florina en Kastoria loopt langs de Prespa-meren op de grens van Griekenland, de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en Albanië. Overigens ligt alleen het kleinste van de Prespa-meren geheel in Griekenland. Onderweg heeft u vanaf een hoogte de meren al zien liggen. De omgeving ervan is door de Griekse regering tot Nationaal Park uitgeroepen. Hier komen enkele dieren voor die zeldzaam dreigen te worden in Europa. In dit park zijn wandelpaden uitgezet. Wanneer u in Kastoria aankomt, heeft u een schitterend uitzicht op het gelijknamige meer. Overnachting in Kastoria.240

Dag 3Kastoria — Vikos-Aoos — Ano Pedina

U verlaat vandaag de Griekse provincie Macedonië en komt in de provincie Epiros. Vandaag gaat u niet verder dan het kleine dorp Ano Pedina. Maar onderweg is veel te zien, zoals onder andere de Vikos-kloof. In de buurt van de stad Konitsa is het Nationale Park Vikos-Aoos. Tussen de bergen liggen dorpen verscholen die gemeenschappelijke kenmerken hebben qua huizenbouw. Zij zijn gebouwd van een soort grijze leisteen die hier in de bergen wordt gevonden. Deze bergdorpen heten samen de Zagoria-dorpen. Zagoria betekent ‘achter de bergen’. Ze zouden al in oude tijden gesticht zijn. In elk geval hadden de bewoners een geheel eigen cultuur. U ziet dat ook aan de merkwaardige boogbruggen over kloven, ravijnen en rivieren. Overnachting in Ano Pedina.
145 kilometer

Dag 4Ano Pedina — Ioannina — Metsovo — Meteora

U verlaat de Zagoria en gaat richting van Ioannina, de hoofdstad van Epiros. Hier vindt u in het centrum de stadsburcht, berucht vanwege de wrede Ali Pasja die hier ongeveer 200 jaar geleden woonde. Enkele kilometers buiten de stad zijn de restanten van het Orakel van Dodoni. Misschien niet zo beroemd als het Orakel van Delfi, maar wel veel ouder. Vervolgens gaat u door naar Metsovo, waar tijd is voor een korte wandeling. De lokale bevolking kleedt zich hier nog vaak volgens oude tradities. Het einddoel van vandaag is Meteora waar de natuur een curieus spel heeft gespeeld. In de loop der tijd hebben weer en wind tientallen meters zachte gesteenten weggevaagd en de harde laten staan. Lang geleden hebben monniken bovenop de hoogste pijlers kloosters gebouwd. Onvoorstelbaar hoe zij dat klaargespeeld hebben. Nu zijn in die rotsen treden uitgehakt, maar ten tijde van de bouw van die kloosters hebben de monniken alle materiaal op handen en voeten klauterend naar boven moeten slepen. Overnachting in Meteora.
150 kilometer

Dag 5Meteora — Trikala — Volos — Kala Nera

U gebruikt vandaag om in Pilion te komen. Een volgend prachtig natuurgebied dat volgens de Griekse mythologie ooit als zomerverblijf gekozen werd door de goden van weleer. Als u een tocht over dit schiereiland maakt, zult u zeker begrijpen waarom.
Het is een overweging om eerst nog een van de verborgen schoonheden van Griekenland te bezoeken; het Plastiras-merengebied. Het meer heeft een oppervlakte van vier vierkante kilometer en is zestig meter diep. Archeologische opgravingen, zoals Nevropoli, getuigen ervan dat dit gebied de brug was tussen Thessalië en Epiros. Er bevinden zich tevens veel kloosters in deze omgeving. Het meest bekend is Porta Panagia, dat gebouwd is in 1283. De naastgelegen brug, Porta, dateert uit 1514. Kiest u voor deze route, dan komen er wat kilometers bij. De overnachting is in Kala Nera.
165 kilometer

Dag 6Pilion

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht over dit bijzonder schiereiland dat gedomineerd wordt door de berg Pilio. Weelderig begroeid en doorspekt met bergstroompjes en watervallen, afgewisseld met traditionele bergdorpen. Op de top van de berg ligt het plaatsje Chania dat de kenmerken heeft van een echte wintersportplaats. In de winter kan hier namelijk geskied worden! De route kan u tevens naar de zuidpunt leiden waar in Trikera gegeten kan worden in een van de vistavernes die hun vis vers uit de zee voor u bereiden. U zult ogen tekort komen op dit veelzijdige schiereiland, maar vergeet zeker niet om een van de vele stranden te bezoeken. Zeker aan de noordzijde zult u een van de weinige bezoekers zijn.
Overnachting in Kala Nera.

Dag 7Kala Nera — Volos — Litochoro — Thessaloniki

Na het verlaten van het natuurrijke Pilion is het een aanrader een bliksembezoek aan Volos te brengen. Dit is een typisch voorbeeld van een moderne Griekse stad met een dorpse sfeer. De haven is ruim voorzien van terrassen en de tsipouradika’s zijn met name in de avond een belevenis. Menig (familie)feestje wordt hier gevierd onder het genot van de lokale drank tsipouro en begeleidende mezedes (hapjes). Het tijdstip zal er niet naar zijn, maar een koffie op een van de terrassen is tevens een aangename bezigheid. Na Larissa komt u al gauw in het Tempe-dal. De rivier die hier tussen de bergtoppen van de Ossa (2000 m) en de Olympos (2917 m) doorstroomt heeft in de loop der eeuwen een diepe kloof van ruim zeven kilometer lengte uitgeslepen. Verder noordwaarts rijdend ziet u de hogere toppen van het Olympos-gebergte. Bij de afslag naar de stad Veria kunt u overwegen om de opgravingen van Vergina te bezoeken. Uiteindelijk bereikt u het einddoel van vandaag, Thessaloniki voor de overnachting.
230 kilometer.

Dag 8Transfer

Transfer per huurauto naar de luchthaven van Thessaloniki voor de terugreis naar Nederland.
Het is mogelijk om een verlenging bij te boeken in een van de vakantiewoningen uit ons aanbod op Thassos. Voor meer informatie vraagt u ons team.

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel. Wij maken graag nog aanpassingen naar uw eigen wens. Als u een aanvraag invoert nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Dag 1Aankomst in Thessaloniki

Na de ontvangst van de auto rijdt u naar Arnea op Chalkidiki voor een eerste overnachting. De route geeft u meteen al een mooi inzicht in de natuur van dit gebied. U rijdt door de weelderige natuur naar Chalkidiki dat beschikt over de mooiste stranden.
Overnachting in Arnea.
75 kilometer.

Dag 2Arnea — Kavala

Vandaag gaat u vroeg op pad om zoveel mogelijk tijd in Kavala door te kunnen brengen. Het zou jammer zijn als alle bezienswaardigheden en de sfeer van deze stad aan u voorbij zouden gaan. De oosterse sfeer overheerst in deze stad en de wirwar aan straatjes geven u de mogelijkheid hier heerlijk in rond te dwalen. Op de top van de heuvel prijkt het Kastro Panagia dat uitkijkt over de stad. Verder zijn er diverse musea die een bezoek meer dan waard zijn. Voor de kust ligt het eiland Thassos.
Overnachting in Kavala.
130 kilometer.

Dag 3Kavala — Komotini

Halverwege de route van vandaag neemt u de afslag naar Abdera, een archeologische opgraving. Hier zijn de restanten te zien van de stad die Heracles ter ere van zijn omgekomen vriend Abderus stichtte in 654 v.Chr. Dit is tevens de geboorteplaats van de filosoof Democritus (460-370 v.Chr.). Na een wandeling vertrekt u richting Komotini waar u kennis moet maken met de oosters georiënteerde keuken waar zij bekend om staan. Het heeft een levendig marktplein en er zijn diverse overblijfselen te zien van zowel de Ottomaanse als Christelijke overheersing.
Overnachting in Komotini.
100 kilometer.

Dag 4Komotini — Alexandroupolis

Voor vandaag staan niet veel kilometers gepland. Dat geeft u de mogelijkheid om bezoek te brengen aan de archeologische site van Maroniea dat dicht aan de kust gelegen is en dateert uit omstreeks 500 v.Chr. Hier zijn delen van de oude stadsmuur nog te zien, een indrukwekkende mozaïekvloer, een theater en een tempel ter ere van Dionysos.
Daarna vervolgt u uw route naar Alexandroupolis, het bruisende middelpunt van oosterse en westerse cultuur. De stad heeft een mooie vuurtoren en kent een grote levendigheid. Prachtige stranden omzomen de stad. Tevens biedt het de toegang tot de Evros delta, een prachtig natuurgebied, doorklieft door de rivier de Evros. Landinwaarts de plaats Soufli, bekend om de oosterse keuken en de zijde die hier geproduceerd werd. De plaatsen waar deze zijderupsen gehouden werden, zijn nog steeds te bezoeken. Hier is ook het bos van Dadia, een van de ongerepte natuurgebieden van Griekenland met een grote variatie aan vogels. Tevens zijn in deze regio de restanten van een aantal opgravingen te vinden.
Overnachting in Alexandroupolis.
60 kilometer.

Dag 5Alexandroupolis — Stavroupolis

De tocht voor vandaag voert u landinwaarts door de zeer natuurrijke regio van Xanthi. Stavroupolis is gebouwd in traditionele stijl van deze streek. Tevens geeft het toegang tot het uitgebreide natuurgebied van Xanthi. De Nestos-rivier stroomt hier spectaculair doorheen. Wilde paarden, raften, kajakken, wandelen, dit alles zult u hier aantreffen. De route is in de wintermaanden vaak onbegaanbaar door sneeuwval. Gedurende de zomermaanden zal de pracht van de route, met name het laatste deel u verbazen. Het is een beboste route dwars door een dal met op de bodem diverse traditionele dorpen.
Overnachting in Stavroupolis.
130 kilometer.

Dag 6Stavroupolis — Thessaloniki

Op deze route ligt het indrukwekkende Drama. Dit klinkt onheilspellender dan het is. Deze stad biedt namelijk een veelvoud aan bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen. Het heeft een rijk en lang verleden. Een speurtocht door de stad laat u kennismaken hiermee. Na het bezoek vervolgt u de route door het prachtige en nog steeds natuurrijke landschap richting Thessaloniki.
Overnachting in Thessaloniki.
190 kilometer.

Dag 7Thessaloniki

Vandaag staat de stad der steden op het programma. Thessaloniki heeft zoveel te zien dat u hier met gemak een dag door kunt brengen. Uiteraard de haven en de Witte Toren zijn niet te missen plaatsen. Het hele centrum is overigens een bolwerk van historische gebouwen, pleinen en straatjes. Enkele andere suggesties voor een route door de stad zijn de boog van Galerius, Modiano (de overdekte markt), de verdedigingsmuren, diverse moskeeen waaronder de Agia Sofia-moskee dat een kopie is van de bekende moskee in Istanbul en verschillende kerken zoals de Agiso Dimitrios wat de grootste van Griekenland is. Aan het einde van deze dag strijkt u neer bij een van de vele gezellige tavernes of andere uitgaansgelegenheden die deze stad kent. Overnachting in Thessaloniki.

Dag 8Transfer

Transfer per huurauto naar de luchthaven van Thessaloniki voor de terugreis naar Nederland.
Het is mogelijk om een verlenging op Thassos te boeken. Deze vindt plaats vanaf dag 6 tot en met dag 12 om vervolgens de laatste 2 nachten in Thessaloniki te verblijven.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord