Onze Thassos specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Terug naar Thassos
Home > Thassos > Autorondreizen vanaf Thessaloniki

Autorondreizen vanaf Thessaloniki

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis, ook wel Fly Drive genoemd, is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Wanneer u reist naar Thassos heeft Ross Holidays een bijzondere autorondreis voor u samengesteld. Ontdek de prachtige gebieden van Oost-Macedonië en Tracië of laat u verrassen door bijzondere ontdekkingen in het noorden van Griekenland, voordat u naar Thassos reist vanaf Thessaloniki. Mocht u speciale voorkeuren hebben, dan is het mogelijk om de Fly Drive hierop af te stemmen.

Autorondreis Oost-Macedonië en Thracië in combinatie met Thassos

Het noorden van Griekenland is tot nu toe vrij onbekend bij vakantiegangers. Toch heeft dit gebied zoveel te bieden aan cultuur en natuur, dat wij in samenwerking met Endless Holidays een interessante rondreis voor u hebben samengesteld. Na aankomst in Thessaloniki neemt u een huurauto in ontvangst en rijdt u langs de route die wij voor u hebben uitgestippeld. De hotels die wij op de route voor u reserveren zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet in C-klasse hotels. Het ontbijt is daarbij inbegrepen. Het is mogelijk om een verlenging op bijvoorbeeld Thassos te maken.

Dag 1Aankomst in Thessaloniki

75 kilometer.

Na de ontvangst van de auto rijdt u naar Arnea op Chalkidiki voor de eerste overnachting van uw Fly Drive. De route geeft u meteen al een mooi inzicht in de natuur van dit gebied. U rijdt door de weelderige natuur naar Chalkidiki dat beschikt over de mooiste stranden.
Overnachting in Arnea.
75 kilometer.

Dag 2Arnea — Kavala

130 kilometer.

Vandaag gaat u vroeg op pad om zoveel mogelijk tijd in Kavala door te kunnen brengen. Het zou jammer zijn als alle bezienswaardigheden en de sfeer van deze stad aan u voorbij zouden gaan. De oosterse sfeer overheerst in deze stad en de wirwar aan straatjes geven u de mogelijkheid hier heerlijk in rond te dwalen. Op de top van de heuvel prijkt het Kastro Panagia dat uitkijkt over de stad. Verder zijn er diverse musea die een bezoek meer dan waard zijn. Voor de kust ligt het eiland Thassos.
Overnachting in Kavala.
130 kilometer.

Dag 3Kavala — Komotini

100 kilometer.

Halverwege de route van vandaag neemt u de afslag naar Abdera, een archeologische opgraving. Hier zijn de restanten te zien van de stad die Heracles ter ere van zijn omgekomen vriend Abderus stichtte in 654 v.Chr. Dit is tevens de geboorteplaats van de filosoof Democritus (460-370 v.Chr.). Na een wandeling vertrekt u richting Komotini waar u kennis moet maken met de oosters georiënteerde keuken waar zij bekend om staan. Het heeft een levendig marktplein en er zijn diverse overblijfselen te zien van zowel de Ottomaanse als Christelijke overheersing.
Overnachting in Komotini.
100 kilometer.

Dag 4Komotini — Alexandroupolis

60 kilometer.

Voor dag 4 van uw Fly Drive staan niet veel kilometers gepland. Dat geeft u de mogelijkheid om bezoek te brengen aan de archeologische site van Maroniea dat dicht aan de kust gelegen is en dateert uit omstreeks 500 v.Chr. Hier zijn delen van de oude stadsmuur nog te zien, een indrukwekkende mozaïekvloer, een theater en een tempel ter ere van Dionysos.
Daarna vervolgt u uw route naar Alexandroupolis, het bruisende middelpunt van oosterse en westerse cultuur. De stad heeft een mooie vuurtoren en kent een grote levendigheid. Prachtige stranden omzomen de stad. Tevens biedt het de toegang tot de Evros delta, een prachtig natuurgebied, doorklieft door de rivier de Evros. Landinwaarts de plaats Soufli, bekend om de oosterse keuken en de zijde die hier geproduceerd werd. De plaatsen waar deze zijderupsen gehouden werden, zijn nog steeds te bezoeken. Hier is ook het bos van Dadia, een van de ongerepte natuurgebieden van Griekenland met een grote variatie aan vogels. Tevens zijn in deze regio de restanten van een aantal opgravingen te vinden.
Overnachting in Alexandroupolis.
60 kilometer.

Dag 5Alexandroupolis — Stavroupolis of Alexandroupolis - Thassos

130 kilometer.

De tocht voor vandaag voert u landinwaarts door de zeer natuurrijke regio van Xanthi. Stavroupolis is gebouwd in traditionele stijl van deze streek. Tevens geeft het toegang tot het uitgebreide natuurgebied van Xanthi. De Nestos-rivier stroomt hier spectaculair doorheen. Wilde paarden, raften, kajakken, wandelen, dit alles zult u hier aantreffen. De route is in de wintermaanden vaak onbegaanbaar door sneeuwval. Gedurende de zomermaanden zal de pracht van de route, met name het laatste deel u verbazen. Het is een beboste route dwars door een dal met op de bodem diverse traditionele dorpen.
Overnachting in Stavroupolis.
130 kilometer.

Als u de autorondreis verlengt met een vakantie op Thassos, dan maakt u vandaag de overtocht naar Thassos. Belt u gerust met ons team voor meer informatie over een combinatie rondreis en vakantie op Thassos.

Dag 6Stavroupolis — Thessaloniki

190 kilometer.

Op deze route ligt het indrukwekkende Drama. Dit klinkt onheilspellender dan het is. Deze stad biedt namelijk een veelvoud aan bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen. Het heeft een rijk en lang verleden. Een speurtocht door de stad laat u kennismaken hiermee. Na het bezoek vervolgt u de route door het prachtige en nog steeds natuurrijke landschap richting Thessaloniki.
Overnachting in Thessaloniki.
190 kilometer.

Dag 7Thessaloniki

Vandaag staat de stad der steden op het programma. Thessaloniki heeft zoveel te zien dat u hier met gemak een dag door kunt brengen. Uiteraard de haven en de Witte Toren zijn niet te missen plaatsen. Het hele centrum is overigens een bolwerk van historische gebouwen, pleinen en straatjes. Enkele andere suggesties voor een route door de stad zijn de boog van Galerius, Modiano (de overdekte markt), de verdedigingsmuren, diverse moskeeen waaronder de Agia Sofia-moskee dat een kopie is van de bekende moskee in Istanbul en verschillende kerken zoals de Agiso Dimitrios wat de grootste van Griekenland is. Aan het einde van deze dag strijkt u neer bij een van de vele gezellige tavernes of andere uitgaansgelegenheden die deze stad kent. De laatste nacht van uw Fly Drive brengt u, net als de nacht ervoor, door in Thessaloniki.

Dag 8Transfer

Transfer per huurauto naar de luchthaven van Thessaloniki voor de terugreis naar Nederland.
Het is mogelijk om een verlenging op Thassos te boeken. Deze vindt plaats vanaf dag 6 tot en met dag 12 om vervolgens de laatste 2 nachten in Thessaloniki te verblijven.

Categorie/type auto (of soortgelijk)Accommodatie 24/4 t/m 14/7 en 2/9 t/m 2/1015/7 t/m 1/9
A Citroën C11 x 2-pers.kamer€ 794,-€ 864,-
B Fiat Panda1 x 2-pers.kamer€ 819,-€ 879,-
D Ford Focus1 x 2-pers.kamer€ 829,-€ 899,-

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel. Wij maken graag nog aanpassingen naar uw eigen wens. Als u een aanvraag invoert nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord