Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Kloosters van West-Kreta

West-Kreta

Als u aanvliegt op Chania voor een vakantie op West-Kreta, maakt u direct kennis met het schiereiland Akrotiri. Behalve de luchthaven, heeft het schiereiland meer voor u in petto. Behalve de uitgestrekte stranden en enkele dorpen, zijn er diverse kloosters. Vrijheidsstrijder en eerste minister van Griekenland, Eleftherios Venizelos, vond hier zijn laatste rustplaats.

 • Klooster van Gouverneto
  Klooster van Gouverneto
 • Klooster van Gouverneto
  Klooster van Gouverneto
 • Klooster van Gouverneto
  Klooster van Gouverneto
 • Klooster van Gouverneto
  Klooster van Gouverneto
 • Stavros op West Kreta
  Stavros
 • Stavros op West Kreta
  Stavros
 • Stavros op West Kreta
  Stavros
/

Kloosters van West-Kreta


Op het schiereiland Akrotiri ten oosten van de stad bevinden zich de kloosters Agia Triada (17 e eeuw), het Gouverneto-klooster (16 e eeuw) en het verlaten klooster Moni Katholikou dat alleen te voet bereikbaar is. De kloosters liggen in elkaars verlengde en om er te komen volgt u de borden naar Agia Triada.

Gouverneto-klooster


Al snel daarna komt het Gouverneto-klooster in uw vizier. Het is een van de oudste kloosters van Griekenland en ook vandaag de dag zijn het nog steeds de monniken die hier de scepter zwaaien. Het is gebouwd in de vorm van een kasteel en in de torens, oorspronkelijk vier stuks waarvan er nog twee overeind staan, en in de omheinende muren bevinden zich de cellen van de monniken. Vanuit dit klooster loopt een zandpad naar het verlaten Moni Katholikou. Vergeet onderweg naar de drie kloosters niet om te genieten van de uitzichten die op uw pad verschijnen.

Graf van Eleftherios Venizelos


Op Akrotiri, direct wanneer u erop rijdt, bevindt zich het graf van volksheld Eleftherios Venizelos, die een grote rol speelde bij de opstand tegen de Turken in 1905. In 1910 was hij de eerste Griekse president. Vanaf de plek waar zijn tombe staat, heeft u uitzicht over een groot deel van de stad.

De film, Zorba de Griek


Het schiereiland is vrij vlak en kaal, maar heeft op enkele plekken idyllische stranden. De film Zorba de Griek is gedeeltelijk opgenomen in Stavros, een dorp op dit schiereiland. In deze film uit 1964 speelt Anthony Quin de rol van Zorba. De tavernes aan de baai herinneren u nog graag aan deze bekende film.

Strand van Stavros


Het helder blauwe water bij het strand van Stavros kabbelt de baai in en het gouden zandstrand strekt zich er vreedzaam langs uit. De kale rotsmassa op de achtergrond maakt de tegenstelling van kleuren compleet. Niet verkeerd om hier een dagje door te brengen tijdens een bezoek aan Kreta.

op de kaart

Accommodaties op West-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten