Koumos

West-Kreta

In de heuvels boven Kalyves ligt een wel heel bijzondere taverne. Hier is het heden in volle harmonie met het verleden verweven en werden de krachten van de natuur verenigd met de passie en creativiteit van een bijzonder mens. Met veel liefde wordt hier niet alleen met uitsluitend verse en lokale producten een rijke verscheidenheid aan traditionele Kretenzische gerechten bereid, maar minstens net zo indrukwekkend is het bijzondere decor.

/

Taverne Koumos ligt in een prachtige omgeving en heeft zijn naam te danken aan het woord waarmee in de bergdorpen van Kreta het huis van een herder wordt aangeduid. De taverne vormt het resultaat van een gedurfd idee van een man met passie, een droom die in 1990 werkelijkheid werd.

Met werkelijk alle soorten en maten stenen afkomstig uit de Witte Bergen, Lefka Ori, werd met veel creativiteit niet alleen een taverne gebouwd, maar alle bouwsels en versieringen zijn hier gemaakt uit steen: van het kerkje bij de ingang, de tafels tot zelfs de parasols en de toiletten. En alsof deze kleine kunstwerken nog niet genoeg zijn, doet de taverne tevens dienst als een soort museum met materiaal uit de Tweede Wereldoorlog en oude Kretenzische gebruiksvoorwerpen.

Neemt u bij een bezoek aan deze bijzondere taverne vooral de tijd om op uw gemak alle bijzondere creaties en verzamelingen te bekijken en geniet daarna van een heerlijke lunch, diner of een traditionele zoetigheid. Een bijzondere ervaring is gegarandeerd!

op de kaart

Accommodaties op West-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten