Agia Marina, West-Kreta

Dit dorp ligt aan de kustweg, ongeveer acht kilometer ten westen van Chaniá-stad. De vele winkels, minimarkten en uitnodigende terrassen geven deze plaats een bijzondere levendigheid. Het uitgestrekte zandstrand heeft goede faciliteiten en biedt diverse watersportmogelijkheden.

De plaats Agia Marina bestaat uit twee gedeelten; het oude, landinwaarts gelegen Ano Agia Marina en het nieuwere Kato Agia Marina dat ontstond toen bewoners vanuit het binnenland naar de kust trokken. U vindt hier behalve een ruime keuze aan tavernes, winkels en cafés eveneens diverse apotheken en pinautomaten.

Lees verder

Meer over Agia Marina

Het oude Agia Marina is een klein dorp met smalle straatjes, traditionele tavernes en een karakteristiek dorpsplein. Hier staat ook het kerkje waaraan het dorp zijn naam te danken heeft. Iets ten zuiden van het oude dorp ligt een grot met de naam Nerospilia, ook wel Water Cave genoemd. Deze grot vormde tijdens het Minoïsche tijdperk een centrum van verering en wekt de interesse van speleologen en archeologen. In de grot zijn enkele stalactieten en stalagmieten te zien. De omgeving leent zich goed voor het maken van wandelingen.

op de kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten