Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Loutro

Zuid-Kreta

Een kleine dertig jaar geleden was Loutró een vissersdorpje met slechts een handvol bejaarde vissers en slechts één taverne. Inmiddels hebben de bezoekers gezorgd voor de ontwikkeling van dit charmante havenplaatsje aan de baai.

  • loutro_30.jpg
  • loutro_32.jpg
    Loutro
  • loutro_25.jpg
/

Vandaag de dag is Loutró een romantisch dorp, gelegen in de beschutting van de baai, onderaan de uitlopers van de Lefká Óri. Inmiddels hebben meerdere tavernes zich rond de haven verzameld en zorgen voor voldoende levendigheid. Een ander aspect dat leven in de brouwerij brengt, is de boot die enkele keren per dag aanlegt bij de steiger. Toch is en blijft Loutró een aantrekkelijke plaats. Het is heerlijk hier een dagje door te brengen op een van de gezellige terrassen. Rustig uitkijkend over het water en genietend van een smakelijke maaltijd en een drankje.

Het bijzondere van dit dorp is dat het slechts per boot vanuit Sfakiá of een indrukwekkende wandelroute vanuit Anópoli bereikbaar is. De veerboot gaat enkele malen per dag vanuit Sfakiá. Aan boord zijn tevens de wandelaars die de Samariá-kloof gaan lopen of gelopen hebben. De volgende stop is namelijk Agía Roumèli aan het uiteinde van deze kloof.
De wandeling van Anópoli is alleen aan te raden voor de ervaren wandelaar. De weg leidt al kronkelend over een moeilijk begaanbaar pad naar beneden. Als de tocht volbracht is, heeft men wel een beloning verdiend op een van de vele terrassen aan de haven.

op de kaart

Accommodaties op Zuid-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten