Terug naar Zuid-Kreta
Home > Zuid-Kreta > De stranden rondom Plakias

De stranden rondom Plakias

In het algemeen zijn de stranden van Zuid-Kreta al om over naar huis te schrijven, die rondom Plakias spannen de kroon!

Ze zijn er in alle soorten en maten. Het merendeel bestaat uit zand en sommigen hebben hier en daar een kiezeltje. De wind staat meestal aflandig wat inhoudt dat de zee altijd kalm is en makkelijk toegankelijk is. Hoge golven komen hier zelden voor.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het strand van Plakias

Dit strand strekt zich uit langs het gehele dorp en ver erbuiten. Aan de oostzijde begint het met een redelijk rustig deel, dat ook door nudisten vaak bezocht wordt. In de luwte van de rotswand is het hier heerlijk toeven. Het strand verder volgend richting het dorp is heerlijk rustig met hier en daar een strandtent voor een drankje en eventueel een kleine snack. Aan het begin van het werkelijke dorp Plakias is het strand wat drukker bezocht. In het midden van het dorp is een rivier die de twee stranden van elkaar scheidt. Daarna is het strand dat grenst aan de terrassen van Plakias. Tussen een drankje en een hapje door kan men even afkoelen in de zee. Aan het einde van het dorp liggen rotsen in het water en kan men genieten van een prachtige zonsondergang.

Het strand van Souda

Verder de kust westwaarts volgend, na de onlangs aangelegde haven van Souda, zijn enkele beschutte, kleine zandstranden onder andere Fotinari Beach. Met een beetje geluk heeft u het strand voor uzelf. Deze stranden liggen heerlijk beschut en de wind laat deze stranden vaak ongemoeid. Het strand van Souda is tevens een beschut gebied. Veel mensen kennen dit strand niet dus is het, ondanks de aanwezigheid van ligbedjes en parasols, ook nog redelijk rustig gebleven. Een taverne op het strand zorgt voor de innerlijke mens.

Het strand van Korakas en Rodakino

Vlak voor Rodakino is het uitgestrekte strand van Korakas. Een prachtig zandstrand wat slechts door enkelen bezocht wordt. Je rijdt er even voor maar dan heb je ook wat is hier de juiste uitspraak. En bent u toch zover gekomen, rijdt dan liever nog even door naar het volgende strand, dat bij Rodakino. Als we het hebben over genieten dan is dat wel het geval op het strand van Rodakino. Een prachtig en rustig strand, voorzien van een taverne en als u iets uitgebreider wil eten, de taverne van Virgin Mary. Zoi en Ioannis weten het hun gasten naar de zin te maken. Een voortreffelijke keuken, perfecte service en een uitmuntend uitzicht.

Het strand van Damnoni

Niet voor niets dat dit strand door vele Grieken gevonden wordt. Tavernes, mooi zandstrand, langzaam aflopende zeebodem en heerlijk beschut gelegen. Alle ingrediënten voor een dagje strand zijn hier volop aanwezig.

Het strand van groot en klein Amoudi

Groot en klein Amoudi worden deze twee stranden genoemd. De naam zegt het natuurlijk al. Het ene strand is heel klein en als u het geluk heeft hier alleen te verblijven, voelt u zich als een koning op aarde. Het andere strand is overigens ook een prima strand. Niet verder vertellen, maar zelfs in de maanden juli en augustus ligt hier slechts een handvol mensen. Het is een zandstrand en de rotsen zorgen voor beschutting. Een kantina zorgt voor een drankje en een kleine snack.

Het strand van Skinaria

In het dorp Lefkogia staat een bord dat het strand van Skinaria aangeeft. Het is nog even een wandeling, of uiteraard een ritje met de auto, maar het is wel de moeite waard. Slechts door weinigen bezocht is het ook hier goed toeven.

Het strand van Preveli

In een prachtig natuurgebied aan het einde van de Kourtaliotiko-kloof ligt een van de meest gefotografeerde stranden van Zuid-Kreta, het strand van Preveli. Het landschap is hier uniek: een rivier mondt uit in zee en vormt een lagune die wordt omgeven door een palmenbos. De kliffen aan weerszijden van het strand maken het plaatje compleet. Via een pad kunt u een stukje door het palmenbos lopen en ter verkoeling kunt u via de ijskoude rivier weer teruglopen. Het strand is deels georganiseerd met strandbedden en er zijn drankjes en enkele snacks te verkrijgen. Toegang tot het strand vindt plaats via een flink aantal trappen, dus zorgt u voor voldoende water onderweg.

Het strand van Triopetra

Vernoemd naar drie rotsen aan de oostkant van het strand. Populair bij de Grieken vanwege de ligging, vanaf dit strand heeft u een prachtig zicht op de de zonsondergang. Het strand is te bereiken per auto, via een weg met adembenemende uitzichten.

Het strand van Agios Pavlos

Dit strand wordt vaak genoemd als 1 van de mooiste stranden van Zuid Kreta. Het strand bestaat uit 2 delen opgesplitst door een rotsplateau vanaf waar u uitkijkt over de Libische zee. De ene kant van het strand kent ligbedjes en er is een taverne. De andere kant van het strand is bekent vanwege de zandduinen die tot wel 30 meter hoog zijn. Het water heeft een diep turquoise kleur en is erg helder.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten