De olijfboom zal hier altijd zijn

De herfst is aangebroken, de tijd van oogsten. De oogst van de olijven is een belangrijk moment van het jaar voor de Grieken. Grieken helpen elkaar met de oogst van de olijven en eten gezamenlijk tussen de bomen.

De olijfboom werd vroeger voor vele doeleinden gebruikt. Zo gebruikte men de olie om vuur te maken en later om lampen te laten branden. Maar de olie, de bladeren en zelfs de as van verbrand olijfhout werden ook gebruikt als medicijn. Vandaag de dag wordt olijfolie nog steeds veelvuldig gebruikt en speelt het een grote rol in het dagelijks leven van de mens. Het gebruik van olijfolie in de keuken is voor de meesten wel bekend. Maar ook op religieus gebied vervult het een belangrijke rol. Zo wordt de olie gebruikt in de kerk, waar de priester de olie in de kolybíthra, de doopvont, doet waarin de baby gedoopt wordt.

Uw eigen olijfolie

Wilt u ook uw eigen olijfolie maken? Wij bieden u de kans om dit bijzondere moment van het jaar in Griekenland zelf te beleven. U gaat zelf de olijven plukken op Pilion, beleeft het proces van persen en uiteraard is er een lunch met feta tussen de bomen. Ook maakt u een onvergetelijke wandeling onder begeleiding van een zeer ervaren gids. Kleinschalig en persoonlijk zoals u van ons gewend bent. Een tweedaagse excursie op Pilion die wij gratis aanbieden.

Gratis tweedaagse excursie op Pilion
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten