Wandelen op Ithaki

Ross Holidays biedt in samenwerking met Polyctor Tours een tweedaags wandelarrangement aan. De wandelingen worden gegidst door Georgos en hij zal u veel vertellen over het prachtige eiland. U zult versteld staan van alle mooie, afgelegen plekjes.

/

Wandelen op Ithaki

Dag 1 | ZondagVathi - Paleochora - Perachori – Vathi

Over een hooggelegen pad langs de berg Merovoulo biedt deze wandeling panoramisch uitzicht over heel Vathi en omgeving. Tevens zie je de omliggende eilanden en het vasteland.

Vanaf zeeniveau beginnen we meteen met klimmen over de trappen en verlaten al snel de stad Vathi. We bevinden ons aan de voet van de berg en gaan verder omhoog over ezel- en geitenpaden door een dichtbegroeid gebied. Als we een oude dorsvloer bereiken zijn we op 200 meter hoogte. Vervolgens gaan we zuidwaarts over een pad langs de ruïnes van de oude middeleeuwse hoofdstad, Paleochora.

Vanaf dit hoge pad is het uitzicht wijds. Iets later komen we langs een kerk met Byzantijnse fresco's: Agios Yiannis Theologos. Verderop is nog een kerkje gewijd aan Maria.

Tot slot komen we aan bij het nijvere, hooggelegen dorp Perachori, waar de beste wijn van Ithaki gemaakt wordt. Hier is een klein café met een prachtig terras waar we wat kunnen drinken.
Over de smalle weg is het 2 km lopen terug naar Vathi.

Hoogteverschil: 240 m
Wandeluren: 4

Dag 2 | DinsdagExogi - Pernarakia - Roussano - Exogi

Het stille bergdorp Exogi, dat op 340 m hoogte ligt, is het beginpunt.

Vanuit het dorp klimmen we naar Pernarakia, de top van een berg met een kerk en een klokkentoren (505 m). Vanaf hier kijkt u neer op Exogi en het uitzicht strekt zich uit naar alle kanten.

Na een korte stop in de schaduw van de pijnbomen op Pernarakia, beginnen we de afdaling over een geitenpad. Vanaf de steile, laag begroeide helling zien we beneden ons een plateau: Roussano. Via een bos bereiken we uiteindelijk deze ideale plek om wat te rusten en te eten. Daarna gaan we verder over terrassen, boven de baai van Poli, terug richting Exogi.

Hoogteverschil: 340 m - 505 m - 340 m
Wandeluren: 4


Prijzen

6 sep
20 sep
4 okt
Per persoon
€ 65
€ 65
€ 65
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Ithaki boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren Nederlands - of Engelstalige gids.
• Prijs is per persoon, inclusief transfer naar beginpunt van de wandeling en terug op de tweede wandeldag.
• Minimum deelname 4, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op beide dagen niveau B.
• De transfertijden zijn op de tweede wandeldag: circa 35 minuten heen en terug.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten