Wandelen op Zakynthos

Het zou jammer zijn om het mooie binnenland van Zakynthos niet te gaan ontdekken. En hoe is dit beter te doen dan te voet. Wij hebben in samenwerking met ons agentschap BesTour een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Onder de begeleiding van een ervaren, Engelstalige gids brengen wij u drie dagen naar de mooiste plaatsen.

  • Marathias
/

Dag 1Keri — Mizithres

We starten in het bergdorp Keri. Het dorp bestaat uit oude huizen volgens de eiland architectuur met stenen paden en enkele kafenia. Paden leiden ons door olijfboomgaarden met prachtige uitzichten over het westelijk deel van het eiland, hoger op de berg. In de schaduw van de berg banen we ons een weg naar de westkust waar we kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de Mizithres eilanden. Vervolgens vervolgen we onze route door olijfgaarden en bosrijke heuvels en we eindigen onze tocht van vandaag bij de kerk Panagia Keriotisa op het plein van Keri, alwaar we bij een van de traditonele kafeneia onze dorst kunnen lessen.
Hoogteverschil: 280 m – 100 m – 50 m – 250
Wandeluren: 2,5

Dag 2Marathia en omgeving

Vandaag zien we hoe groen Zakynthos is. Stijgend en dalend door de glooiende omgeving worden we verrast door mooie uitzichten. Dalend van de heuvel wordt het pad smaller om uit te komen bij een door rotsen omgeven, verscholen strand. Als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om een duik in zee te nemen. Na deze korte pauze vervolgen we de route die alleen maar heuvelopwaarts zal zijn naar het hoogste punt van vandaag. Daarna ligt dalend naar ons eindpunt van deze dag.
Hoogteverschil: 100 m – 80 m – 350 m – 300 m
Wandeluren: 4,5

Dag 3Giri en omgeving

Behalve dat we iets leren over de schildpadden is er ook een wandeling te gaan. Tijdens deze wandeldag ontdekt u het gebied rondom Giri en wandelt u naar het hoogste punt van vandaag dat op 680 m hoogte ligt. Dit punt biedt een uniek uitzicht over de wijnvelden en bij een heldere dag ziet u zelfs Kefalonia en het vaste land van Griekenland. Deze wandeling gaat langs de dorpen Koiliomenos en Louha om te eindigen bij een traditioneel Grieks koffiehuis.
Hoogteverschil: 145 m
Wandeluren: 5


Prijzen

27 apr
25 mei
8 jun
21 sep
6 okt
Per persoon
€ 75
€ 75
€ 95
€ 95
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Zakynthos boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• In de week van 27 april zijn de wandeldagen op dinsdag, donderdag en vrijdag.
• In de week van 25 mei zijn de wandeldagen op maandag, woensdag en donderdag.
• In de week van 8 juni zijn de wandeldagen op zondag, dinsdag en donderdag.
• In de week van 21 september zijn de wandeldagen op zondag, dinsdag en donderdag.
• In de week van 6 oktober zijn de wandeldagen op dinsdag, vrijdag en zaterdag.
• Begeleiding door ervaren Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen en transfer naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten