Wandelen op Zuid-Kreta

De natuurlijke schoonheid van Zuid-Kreta is het ontdekken waard. Voor de wandelliefhebbers heeft Ross Holidays in samenwerking met Atropa Travel een indrukwekkend wandelarrangement voor u samengesteld van vier wandeldagen.

U wandelt in een kleine groep en onder leiding van een deskundige, Engelstalige gids die u kennis laat maken met het gebied. Het vervoer naar het beginpunt en aan het einde van de dag weer terug is inclusief vanuit Plakias. Uiteraard is een goede conditie gewenst voor het deelnemen aan deze mooie tochten door het prachtige landschap van Zuid-Kreta.

/

Wandelen op Zuid-Kreta

Dag 1 | ZondagKalikratis-kloof — Kapsodasos — Frangokastello

Vroeg in de morgen vertrekken we met de bus richting het oostelijk deel van de Witte bergen, de regio Sfakia. Onderweg is de uiteindelijke bestemming van vandaag al zichtbaar, het dorp Kapsodasos. De wandeling start in het dorp Kalikratis op 750 m boven zeeniveau. Het is haast een ‘must’ om hier een Sfakiani pita met honing te eten; dit geeft u extra energie alvorens de wandeling te beginnen! Vanaf het hoog gelegen dorp gaat de tocht via de kloof richting Sfakia aan de kust. De Kalikratis-kloof is een van de meest authentieke kloven van Zuid-Kreta. Slechts een aantal kilometers lang, maar iedere meter is de moeite waard. Het is een redelijk enerverende tocht. Aan het einde van de kloof wacht de bus ons op en brengt ons naar Frangokastello waar we onszelf trakteren op een verfrissende duik in zee.
Hoogteverschil: 750 m – zeeniveau
Wandeluren: 3 à 4

Dag 2 | MaandagMourne — Frati — Kourtaliotiko — Asomatos

De bus brengt ons naar het dorpje Mourne waar de wandeling van vandaag zal beginnen. Daarna lopen we naar het bergdorp Frati dat via een prachtig landschap bereikt wordt. De vergezichten over de hellingen van de bergen zijn hier geweldig. Vervolgens staat de Kourtaliotiko-kloof op de planning. Indrukwekkend en imposant en wat voelen we ons hier klein. Beneden in de kloof vinden we het kerkje van Agios Nikolaos waarna we de tocht vervolgen naar Asomatos, ons eindpunt van vandaag. Hier kan nog een bezoek worden gebracht aan het museum van Papamichalis Georgoulakis.
Hoogteverschil: 550 m – 700 m – 100 m – 220 m
Wandeluren: 3 à 4

Dag 3 | WoensdagAnopolis — Aradena — Loutro — Chora Sfakion

De bus brengt ons vandaag via een mooie route naar Anopolis waar we met de wandeling zullen beginnen. In Anopolis stoppen we voor een korte koffiepauze. We lopen vanaf Anopolis door een deel van de Aradena-kloof om vervolgens via een pad langs de zee naar Loutro te gaan. Onderwijl wordt u getrakteerd op prachtig uitzicht over de Libische Zee. In Loutro is er tijd om de inwendige mens te versterken en voor de liefhebbers een duikje te nemen. Loutro dankt immers zijn naam aan het Griekse woord loutro dat bad betekent. Na de lunch sluiten we de dag van vandaag af met een rustgevende boottocht naar Chora Sfakion, waar de bus ons ophaalt voor de terugreis naar Plakias.
Hoogteverschil: 700 m – zeeniveau
Wandeluren: 5 à 6

Dag 4 | DonderdagLefkogia — Tímios Stavros — Preveli

Na een korte transfer begint de tocht in Lefkogia. We lopen naar de top van de berg, direct achter het dorp gelegen. Op de top staat het kerkje Timios Stavros. Tevens heeft u vanaf de top een prachtig uitzicht naar het westen en het oosten. Daarna zullen we weer afdalen via de dorpen Gianniou naar het Preveli-klooster, waaraan we een kort bezoek zullen brengen. Ook hier is het uitzicht adembenemend over de Libische Zee. Na een koffiepauze zetten we de tocht voort door de kloof van Preveli naar de rivier die hier op het diepste punt stroomt. Naast de rivier is een kleine taverne waar we wat kunnen drinken en eten totdat de bus ons ophaalt om terug naar Plakias te gaan.
Hoogteverschil: zeeniveau – 420 m – zeeniveau
Wandeluren: 4 à 5

1 sep
15 sep
13 okt
Per persoon
€ 100
€ 100
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Zuid-Kreta boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige/Duitstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 4 wandeldagen inclusief transfer van Plakias naar het beginpunt van de wandelingen en terug. Boottickets zijn niet inclusief en dienen ter plekke te worden betaald.
• Min. deelname 4, max. 7 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, dag 2: B, dag 3: C en dag 4: B.
• De transfertijden zijn op dag 1: 45 minuten heen en terug, dag 2: 30 minuten heen en 15 minuten terug, dag 3: 1,5 uur heen en 1 uur terug en dag 4: 10 minuten heen en terug.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten