Wandelen op Zuid-Kreta

De natuurlijke schoonheid van Zuid-Kreta is het ontdekken waard. Voor de wandelliefhebbers heeft Ross Holidays in samenwerking met Atropa Travel een indrukwekkend wandelarrangement voor u samengesteld van drie wandeldagen.

U wandelt in een kleine groep en onder leiding van een deskundige, Engelstalige gids die u kennis laat maken met het gebied. Het vervoer naar het beginpunt en aan het einde van de dag weer terug is inclusief vanuit Plakias. Uiteraard is een goede conditie gewenst voor het deelnemen aan deze mooie tochten door het prachtige landschap van Zuid-Kreta.

/

Wandelen op Zuid-Kreta

Dag 1 | ZondagKalikratis-kloof — Kapsodasos — Frangokastello

Vroeg in de morgen vertrekken we met de bus richting het oostelijk deel van de Witte bergen, de regio Sfakia. Onderweg is de uiteindelijke bestemming van vandaag al zichtbaar, het dorp Kapsodasos. De wandeling start in het dorp Kalikratis op 750 m boven zeeniveau. Het is haast een ‘must’ om hier een Sfakiani pita met honing te eten; dit geeft u extra energie alvorens de wandeling te beginnen! Vanaf het hoog gelegen dorp gaat de tocht via de kloof richting Sfakia aan de kust. De Kalikratis-kloof is een van de meest authentieke kloven van Zuid-Kreta. Slechts een aantal kilometers lang, maar iedere meter is de moeite waard. Het is een redelijk enerverende tocht. Aan het einde van de kloof wacht de bus ons op en brengt ons naar Frangokastello waar we onszelf trakteren op een verfrissende duik in zee.
Hoogteverschil: 750 m – zeeniveau
Wandeluren: 3 à 4

Dag 2 | Maandag(Ancient) Eleytherna – Margarites village

We vertrekken vanuit Plakias om 08:00 uur. Bij de eerste stop houden we een korte koffiepauze in een nabijgelegen café. Daarna beginnen we aan onze wandeling door de archeologische vindplaats waar we alle prachtige overblijfselen uit de oudheid kunnen bekijken en bewonderen. We vervolgen onze weg door het kleine rotsachtige pad naar het schilderachtige dorpje Margarites. Het dorp Margarites staat bekend om de diverse pottenbakkerswinkels en pottenbakkerijen waar je een bezoek aan kan brengen. Voor de liefhebbers houden we een lunchpauze, voordat we aan onze terugreis naar Plakias starten. Vanaf Margarites rijden we terug naar Plakias.
Wandeluren: 2,5 - 3 uur

Dag 3 | WoensdagKato Poros (Argiroupoli) – Mountros

We vertrekken vanuit Plakias om 08:00 uur. Bij de eerste stop in het dorp Argiroupoli, waar we een korte koffiepauze zullen houden in een plaatselijk koffietentje. Daarna beginnen we onze wandeling vanaf de Romeinse begraafplaats of zoals het bekend is onder de andere naam, De Kerk van de 5 Maagden. We volgen het pad dat door het verlaten dorp Nisi gaat en uiteindelijk bereiken we het dorp Mountros. Mountros is een traditioneel dorp met nog steeds overgebleven Venetiaanse huizen, waar we een stop zullen houden voor een koffiepauze of zelfs een traditionele lunch met lokale delicatessen. Vanuit Mountros rijden we terug naar Plakias.
Loopafstand: 2,5 - 3 uur
Er is een mogelijkheid (in overleg met de groep) om de wandeling met nog eens 2 km te verlengen. De wandeling start in de kleine kloof van Mountros en eindigt in het dorp Velonado. De wandelduur van deze verlenging is ongeveer 1 uur.

Prijzen

30 aug
13 sep
27 sep
11 okt
Per persoon
€ 95
€ 95
€ 75
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Zuid-Kreta boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige/Duitstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen inclusief transfer van Plakias naar het beginpunt van de wandelingen en terug. Boottickets zijn niet inclusief en dienen ter plekke te worden betaald.
• Min. deelname 4, max. 7 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, dag 2: A en dag 3: A.
• De transfertijden zijn op dag 1: 45 minuten heen en terug, dag 2: 1 uur en 15 minuten heen en terug en dag 3: 1 uur heen en 30 minuten terug.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten