Musea op Alonissos

Alonissos

Alonissos is bijzonder door zijn eenvoud en natuurlijke schoonheid. De historie van het eiland wordt samengevat in twee musea.

Het Alonissos Museum in Patitiri


Het Alonissos Museum is gevestigd in een vier verdiepingen tellend gebouw. Niet alleen binnen het museum zult u verrast worden door het tentoongestelde, tevens een blik naar buiten laat u versteld staan. Het weidse uitzicht biedt een mooie blik over Patitiri. Het museum opende in het jaar 2000 de deuren en is het grootste, particuliere museum van de Griekse eilanden. Er is een unieke collectie die de rijke geschiedenis van het eiland laat zien.

Het Alonissos Museum herbergt traditionele kledij, werktuigen en historische gebruiksvoorwerpen, maar ook wapens en andere voorwerpen die gebruikt werden door piraten. Omdat er in weinig musea aandacht wordt geschonken aan piraterij is deze collectie opmerkelijk te noemen. Tevens is er in het museum een buitengewone verzameling van circa 500 fotocamera’s met talloze accessoires tentoongesteld. De gehele collectie wordt omarmd door schilderijen en sculpturen die gemaakt zijn door kunstenaars die op Alonissos wonen of gewoond hebben.

Het Traditionele Huizen Museum in Palio Chorio


Dit museum is gevestigd aan het centrale dorpsplein van Palio Chorio en opende in de zomer van 2005 de deuren. In dit museum proeft u de sfeer van het oude Alonissos en ervaart hoe men in vroeger tijden leefden. Het oude, stenen gebouw is ingericht met authentieke houten meubels, gebruiksvoorwerpen en stoffen. Bij binnenkomst vindt u een tentoonstelling en op de eerste verdieping de indeling van een traditioneel huis. Overigens is dit hele dorp een soort van openluchtmuseum. De oude traditionele huizen worden momenteel veelvuldig gerestaureerd en aan de rand van het dorp prijkt een oude vuurtoren. Op het dorpsplein is een kafenion waar men terecht kan voor heerlijke koffie en versgebakken zoetigheden.

op de kaart

Accommodaties op Alonissos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten