Pareltjes van Parga

Epiros

Als u uit eten gaat in Griekenland komt u de meest uiteenlopende gerechten tegen. Maar allemaal zijn ze bereid met verse, lokale ingrediënten en gemaakt volgens een generaties-oud familierecept. Een van dit soort restaurants is Wine & Food in Parga.

  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Wine and food restaurant Parga
    Wine and food restaurant Parga
  • Olijfolie museum Parga
    Olijfoliemuseum Parga
  • Olijfolie museum Parga
    Olijfoliemuseum Parga
  • Olijfolie museum Parga
    Olijfoliemuseum Parga
  • Olijfolie museum Parga
    Olijfoliemuseum Parga
  • Olijfolie museum Parga
    Olijfoliemuseum Parga
  • Olijfolie museum Parga
    Olijfoliemuseum Parga
/

Wine & Food, Parga


Een groot deel van Epiros is bedekt met wijngaarden. De wijnboeren telen zelfs een aantal druiven die u alleen in deze streek kunt vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in de restaurants in deze streek wijn extra aandacht krijgt. U hoeft hiervoor niet naar een chique fine dining restaurant. Wine & Food biedt bijvoorbeeld de huislijkheid van een taverne, maar heeft wél bij ieder gerecht op de kaart een bijpassende wijn. Het restaurant is eigendom van de familie Zygouris, die als eerste een hotel in Parga hebben geopend. Alle zonen van de familie zijn werkzaam in een van de bedrijven die de familie runt; twee hotels, een bar, twee restaurants en een toeristenbureau. In Wine & Food geeft de gastheer zijn gasten graag een advies over de wijn. Begint u ook al bijna te watertanden van een smeuïg bord gyros, de hartige kolokythokeftede of pittige feta gewikkeld in bladerdeeg, besprenkeld met zoete honing en sesamzaadjes? Het restaurant ligt aan de kade van Parga. Vanaf het terras kijkt u uit over de haven en de eilandjes die voor de kust liggen. Na het eten nog zin in een drankje om het af te leren? Ga dan gerust naar de Sugar bar die naast Wine & Food ligt. Een van de andere broers staat hier achter de bar en schenkt graag een drankje voor u in.

Tavernes van Parga


Er is een rijke keur aan tavernes in Parga. U kunt kiezen voor een taverne waar het eten wordt klaargemaakt zoals dit al jarenlang wordt gedaan volgens de recepten van de familie. Maar u kunt ook kiezen voor een restaurant met een menu van moderne, Grieks getinte gerechten. U kunt kiezen voor een van de tavernes aan de kade en de haven, maar ook in de achterliggende straten is een ruime keuze. En wat te denken van de Turkse wijk naast het fort bovenop de heuvel? Hier zijn verschillende restaurants die heerlijk eten serveren. U kijkt vanaf boven uit over Parga, wat de sfeer alleen maar zal verhogen.

Olijfoliemuseum Parga


Hoe werd olijfolie vroeger gemaakt? In het olijfoliemuseum in Parga neemt de familie Liakris u mee in het hele proces, van kleine vrucht tot de olie in de sierlijke flesjes. U krijgt een rondleiding en na afloop kunt u natuurlijk zelf proeven. Het museum bevindt zich in een oude olijfoliefabriek. Koop verschillende olies in het winkeltje, boek een kookworkshop of doe mee aan een proeverij. Op de boulevard van Parga ligt het restaurant Aegis, waar de familie graag gerechten voor u klaarmaakt.

op de kaart

Accommodaties op Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten