Trekking door de ruige bergen

Epiros

Bent u op zoek naar een uitdaging die bij u past? Trotseer de bergen en de dalen samen met Nikos Koutsoypas en u zult verliefd worden op de ruige hellingen en lieflijke plaatsen in de Zagoria. Laat het enthousiasme van de gids op u inwerken en beleef het.

  • Wandelgids Nikos Zagoria
  • Wandeling Zagoria
  • Wandeling Zagoria
  • Wandeling Zagoria
  • Wandeling Zagoria
  • Wandeling Zagoria
  • Wandeling Zagoria
  • Wandeling Zagoria
  • Wandeling Zagoria
  • Nikos Wandelgids Zagoria
/

Wandelen door de Zagoria


Is wandelen uw hobby? Dan is een trekking door de Zagoria uw vakantiebestemming. U loopt gedurende een week met de ervaren berggids Níkos Koutsoupas door de bergen van de Zagoria. Hij laat u kennis maken met zijn ‘thuisbasis’ en brengt u iedere dag op een ander plek, volgens indrukwekkend mooie routes. Uw bagage wordt steeds voor u vervoerd naar de volgende overnachtingsplaats. Zo kunt u onbezorgd wandelen en genieten van de omgeving.

Nikos liefde voor de Zagoria


Nikos is al sinds vele jaren wandelgids in de Zagoria. Na enkele jaren voor een organisatie gewerkt te hebben die trekkingen in heel Griekenland aanbood, besloot hij zijn eigen bedrijf te starten en zich alleen te richten op de Zagoria. Het gebied waar hij niet alleen zijn hart verloor aan de omgeving, maar ook aan zijn vrouw Vicky. Samen met haar deelt hij zijn passie voor de bergen, de rivieren en de dorpen van de Zagoria. “Mijn relatie met de Zagoria begon twintig jaar geleden, toen ik dit gebied voor de eerste keer bezocht”, zegt Nikos. “Ik was verrast door de enorme variatie en grootsheid van de natuur en de warmte en gastvrijheid van de mensen daar.” Dit was het begin van zijn liefde voor de Zagoria. Hij bewandelde alle paden die hij maar kon vinden en ontmoette de mensen in de dorpen. Vooral die dezelfde liefde hadden als hij, werden zijn beste maatjes. Zo raakte hij bevriend met zowel het landschap als de mensen die er woonden. “Vooral op mijn tochten was ik alleen en raakte daardoor makkelijk aan de praat. De mensen maakten mij wegwijs in hun gebied en in hun gewoontes.” De passie die hij hierdoor ontwikkelde wilde hij graag delen met anderen. Hij wilde anderen die ook liefde voor de natuur hebben, kennis laten maken met dit veelzijdige gebied. Hij volgde een opleiding tot bergwandelgids en ontmoette daar de andere liefde van zijn leven: Vicky. Zij was ook nog eens geboren en getogen in de Zagoria. Completer kon het plaatje niet zijn. Zij maakten van hun hobby hun werk en ontvangen sinds die tijd gasten om met hen door de natuur te lopen.

Sfeer


Zij kijken uit naar de gasten van Ross Holidays. Velen gingen u al voor op deze wandelingen. En steeds kwamen zij vol enthousiaste verhalen terug. “We hebben een goede band met de gasten uit Nederland. Zij zijn echte natuurliefhebbers en houden van de wandeltochten die ik met hen maak. Het is geen toeval dat we nog vaak ik contact blijven met elkaar en onderling. De sfeer is altijd goed en na een tocht is het altijd goed om met elkaar een tsipouro te drinken in de taverne. Dan komen de verhalen pas echt los!”

op de kaart

Accommodaties op Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten