Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Vikos kloof

Epiros

De indrukwekkende Vikos-kloof is met een lengte van 26 kilometer en dieptes variërend tot meer dan 700 meter met recht een kloof te noemen. Een andere is de Aóos-kloof. Talrijke bergstromen vinden hun weg door al die geulen en kloven. Samen vormen zij uiteindelijk de rivier Aóos.

/

Vikos is een traditioneel bergdorp in Zagoria dat als het ware boven de kloof hangt. Het is gebouwd op de hellingen van de Smolikasberg. Het dorp bestaat uit karakteristieke stenen huisjes, zoals u overal in het Zagoria-gebied zult zien. In het centrum van Vikos bij het dorpsplein bevindt zich de kerk van Agios Triffonas.

De ware bezienswaardigheid hier is natuurlijk niet het dorp, maar de indrukwekkende Vikos-kloof. Wanneer u bovenaan staat en de immense diepte onder u ziet, valt uw mond open van verbazing. De schoonheid van de kloof is, zoals u dan merkt, niet in foto’s weer te geven. In het gebied zijn talloze wandelroutes uitgezet, variërend van een paar kilometer tot wandelroutes van wel acht uur. Ga op pad en geniet van de prachtige omgeving.

Vikos kloof op de kaart

Accommodaties op Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord