Trekking Zagoria

Voor de actieve wandelaar hebben wij in samenwerking met Hikes 4 all een trekking in de prachtige Zagoria georganiseerd. Deze wordt aangeboden in kleine groepen en is onder begeleiding van een ervaren gids die het gebied goed kent. Zo komt u op de mooiste plaatsen in dit imposante berglandschap. Doordat uw bagage steeds van overnachtingsplaats naar overnachtingsplaats wordt gebracht, kunt u zelf zonder ballast door het landschap wandelen. U wandelt gedurende zes dagen gemiddeld vijf uur per dag. Soms kan dat tot maximaal zeven uur per dag oplopen. De maximale hoogte die u bereikt, is 2100 meter. Een goede conditie is vanzelfsprekend om deel te nemen aan deze tocht, die wordt uitgevoerd volgens het zogenoemde niveau B.

  • Kipi bruggen in Zagoria
  • Vikos kloof in Zagoria
  • Zagoria
  • Papingo
/

Als basisuitrusting dient u het volgende mee te nemen: een rugzak (20 l), een paar goede bergschoenen, sportschoenen, een waterfles, een zakmes en een zaklamp. Het is raadzaam om contant geld bij u te hebben, want geld pinnen is in de Zagoria-dorpen vaak niet mogelijk.

Bij deze trekking is inbegrepen: vlucht, het vervoer van en naar het vliegveld, bagagevervoer, begeleiding van een professionele, Engelstalige gids, 7 overnachtingen in pensions/hotels op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet, volpension beginnend met het diner op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8. Met uitzondering van lunch en diner op dag 7.

Dag 1Aankomst Preveza en naar Monodendri

Na aankomst op de luchthaven van Preveza, gaat u aansluitend naar Monodendri met een transferbus. Na de incheck in uw hotel, maken we de spieren los met een wandeling naar het klooster van Agia Paraskevi dat gelegen is op de rand van de Vikos-kloof. Er is tijd om rond te kijken in het dorp. Overnachting in Monodendri.

Dag 2Monodendri — Vikos-kloof — Aristi

Vanuit Monodendri volgen we het pad boven langs de kloof om vervolgens stijl af te dalen in de 26 kilometer lange kloof. Aan het begin van de route komen we langs het openluchttheater. In het dal van de Vikos-kloof stroomt de Voidomatis-rivier die we deels zullen volgen. Het pad loopt parallel aan de rivier en voert ons door een boomrijke omgeving. Bij het dorp Vikos verlaten we de kloof en brengt een busje ons naar Aristi. Hier is de overnachting.
Wandeluren: 7

Dag 3Aristi — Klidonia — Kato Klidonia — Palia Klidonia — Megao Papingo

De wandeling van vandaag gaat door het laatste stuk van de Vikos-kloof. Echter is dit zeker niet het minst interessant te noemen. De tocht gaat langs de schaduwrijke rivieroevers terwijl het kristalheldere water door de bedding stroomt. We bevinden ons in het hart van het natuurgebied Aoos National Park dat begint onder de brug van Aristi. We vervolgen onze tocht langs de rivier door de boomrijke omgeving met een veelvoud aan bloemen en vogels. Het eerste deel van de wandeling eindigt bij de brug van Klidonia. Vanaf hier brengt een auto ons naar het dorp vanwaar we de rotstreden volgen die leiden naar het oude deel van het dorp. Daar volgen we het pad de helling op langs de kapel van Profitis Ilias, om uit te komen bij ons einddoel van vandaag, het dorp Megalo Papingo. Overnachting in Megalo Papingo.
Wandeluren: 8

Dag 4Mikro Papingo — Drakenmeer — Astraka

Op een hoogte van 2050 meter ligt het Drakenmeer, wat we vandaag zullen bereiken. Het landschap is adembenemend en alleen een herder met zijn kudde zullen uw pad kruisen. In het meer heeft de Alpine Triton, een soort hagedis, zijn woongebied waar tevens een mythe aan is verbonden. Vanuit Mikro Papingo starten we de tocht naar boven. Het pad komt al snel boven de boomgrens waardoor er weidse uitzichten zijn. Halverwege de route is de Astraka hut waar we een korte pauze maken voor de lunch. Vervolgens maken we de route af naar het meer. Na hier genoten te hebben van de stilte en de omgeving nemen we hetzelfde pad terug naar de Astraka hut. Hier is de overnachting.
Wandeluren: 6

Dag 5Astraka — Tsepelevo

Wakker worden in deze omgeving is een prachtige ervaring. De zuivere berglucht en de stilte omarmen u en de energie zal door u stromen voor de start van een nieuwe uitdaging van vandaag. We lopen langs de voet de Gamila. Deze bergtop is 2497 m hoog en de op drie na hoogste van de Pindos-bergketen. We volgen de route en komen bij ons einddoel van vandaag; het 'houthakkers-dorp' Tsepelevo waar tevens de overnachting is.
Wandeluren: 6

Dag 6Vradeto - Beloi - Vradeto trappen - Kapesovo - Kipi

In de morgen brengt een busje u van Tsepelovo naar een plek in de buurt van het dorp Vradeto. Daar starten we de tocht en gaan we richting het uitkijkpunt Beloi. U heeft hier schitterend zicht op de Vikos-kloof. Van hier gaan we naar de trappen van Vradeto. Deze trappen zijn zeer bekend. Ze worden gevormd door 1120 brede treden, uitgehouwen door zeer ervaren werklieden en overbruggen een hoogteverschil van 250 meter. Aan het einde van de trap volgen we het pad om vervolgens door een rijk begroeid gebied met eiken en beuken te lopen. Het pad daalt richting Kontodimou waar een van de bekende boogbruggen in uw vizier komt. Door naar Kipi waar de overnachting is.
Wandeluren: 4

Dag 7Kipi — Dilofo

De route van vandaag brengt ons via het begin van de Vikos-kloof weer door een boomrijke omgeving. We laten de oude brug bekend onder de naam Paliogefyra achter ons en lopen door een gebied met beuken en pijnbomen. Na een mooie wandeling komen we in het dorp Kipi waar zich een van de bekende boogbruggen over de rivier bevindt. Het prijkt op verschillende afbeeldingen en u zult hier zeker van onder de indruk zijn. We passeren deze brug en volgen het pad naar het zogenaamde berenpunt. Daarna volgen we de route hellingafwaarts naar het dorp Dolofo. Dit is een mooi dorp waar de huizen in goede staat zijn en een goed beeld geven van een typisch Zagoria dorp. Nog verder bergafwaarts passeren we de brug van Kokkori. Hier wacht het busje op ons en brengt ons terug naar Kipi voor de overnachting.
Wandeluren: 6

Dag 8Terug naar Preveza

Het einde van deze geweldige ervaring is aangebroken. Vandaag is de transfer naar de luchthaven van Préveza voor uw terugvlucht. Het is mogelijk uw verblijf te verlengen in een van onze vakantiewoningen of hotels in Parga of op Lefkas, Corfu of Paxos.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag deelnemen aan deze trekking? Deze wordt georganiseerd voor groepen vanaf minimaal 6 personen. Neemt u hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten