Het strand van Dexa

Het strand van Dexa ligt op ongeveer twee kilometer afstand van de levendige hoofdstad Vathi. Het strand ligt verscholen tussen het groen, waarvan de bomen meteen voor een natuurlijke schaduw zorgen. Het zeewater is helderblauw. Hier kunt u genieten van een verfrissende duik of met de snorkelset de onderwaterwereld bewonderen. Het water loopt geleidelijk af waardoor het strand van Dexa ideaal is voor kinderen.

Het strand van Gidaki

Gidaki is een prachtig geïsoleerd strand op Ithaki en is alleen bereikbaar per boot vanuit de haven van Vathi. Voor de sportievelingen is het strand ook bereikbaar te voet, via een wandelroute van ongeveer driekwartier door het groene binnenland van Ithaki. Vanaf het hoogste punt van de route heeft u schitterend uitzicht op het strand van Gidaki. Het strand bestaat uit fijne, witte kiezels wat zorgt voor kraakhelder water. De zee is hier aangenaam voor zwemmen.

Het strand van Filiatro

Het strand van Filiatro ligt dichtbij de hoofstad Vathi, dit maakt het een geliefd strand voor de inwoners van de stad. Gelegen in een baai stapt u vanuit de bomen zo het witte kiezelstrand op. Verkoeling kan gezocht worden in de schaduw van de bomen of in de azuurblauwe zee. Het water loopt geleidelijk af waardoor het ook voor gezinnen goed toeven is op het strand van Filiatro. Een leuke bezigheid is zwemmen naar de privé strandjes gelegen in deze baai. Op het strand van Filiatro kunt u ligbedden en parasols huren.

Het strand van Sarakiniko

Een kleine drie kilometer van de hoofdstad Vathi ligt het strand van Sarakiniko. Het strand staat bekend om haar rustgevende en natuurlijke karakter. Verscholen tussen de groene olijfbomen ligt dit fijne kiezelstrand. Het zeewater lijkt groen te kleuren door de reflectie van bomen. Hoewel Sarakiniko in het verleden bekend stond als naturistenstrand, wordt het strand nu bezocht door zowel inwoners van het eiland als toeristen. Het strand heeft weinig tot geen faciliteiten op het gebied van eten en drinken.

Het strand van Aspros Gialos

Eén van de mooiste stranden van Lefkas is Aspros Gialos. De naam van het strand betekend letterlijk ‘witte zee’ en dat zie je terug in de glanzende witte kiezels. De kiezels zorgen ervoor dat het zeewater kraakhelder is en de azuurblauwe zee nodigt uit voor een duik. Hoewel er langs de rand van het strand wat cipressen en olijfbomen staan, geven zij geen natuurlijke schaduw. Wilt u toch luieren in de schaduw? Op het strand zijn enkele ligbedden en parasols te huur. In de zomermaanden kan het wat drukker zijn op dit strand.

Het strand van Polis

Polis is een strand in het noordwesten van Ithaki nabij het dorp Stavros. Het strand is prachtig gelegen in een rustige baai met een groen heuvelachtig achterland. Geniet een paar uur van de zon op dit fijne kiezelstrand en kijk naar bootjes die rond dobberen in de baai. Wilt u even zwemmen? Neem gerust een verfrissende duik in het turquoise water. Aan de noordzijde van de baai is een grot, Loizos, welke vroeger dienst deed als tempel.

Het strand van Afales

Afales is een langgerekt strand in het noorden van het eiland Ithaki. De oostkant van het strand, Platia Ammos, is het enige zandstrand van Ithaki en alleen bereikbaar per boot. Het overige gedeelte van het strand bestaat uit kiezels met op sommige plekken grotere rotsen. De azuurblauwe zee loopt geleidelijk af. U kunt schaduw vinden onder de talloze cipressen en olijfbomen.

Het strand van Frikes

Achter de groene heuvels op zo’n 15 kilometer van de hoofdstad Vathi ligt het strand van Frikes. Een erg geliefd strand vanwege haar groene ligging en het kristalheldere water. Het strand is gelegen in een baai, waardoor het zeewater rustig is en u hier uren op kunt dobberen. Deze omstandigheden maken dat het strand in de zomermaanden behoorlijk druk kan worden. Op dit strand zijn geen faciliteiten beschikbaar, maar gelukkig bieden de bomen genoeg natuurlijke schaduw.

Het strand van Kioni

Daal via trappen af naar één van de vele afgelegen en kleine kiezelstrandjes rondom Kioni. Op deze stranden waant u zich soms alleen op het eiland en kunt u genieten van zonsondergangen. Het normaal turquoise zeewater kleurt dan prachtig rood en oranje.

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord