Terug naar Ithaki
Home > Ithaki > Het strand van Ithaki

Het strand van Ithaki

De kustlijn van Ithaki is bezaaid met idyllische stranden. Het een nog mooier dan het andere. Onderstaand sommen wij een aantal van de stranden van Ithaki op, maar u vindt er vast nog een die wij niet hebben genoemd.

Ga direct naar de interactieve kaart

Video van Ithaki

Het strand van Dexa

Het strand van Dexa ligt op ongeveer twee kilometer afstand van de levendige hoofdstad Vathi. Het strand ligt verscholen tussen de bomen die u ook een plek in de schaduw bieden. Het zeewater is helderblauw en het zand warm. Hier kunt u genieten van een verfrissende duik in zee. Het strand loopt geleidelijk af in zee.

Het strand van Kioni

Daal via trappen af naar één van de afgelegen kiezelstrandjes rondom Kioni. Op deze stranden waant u zich soms alleen op het eiland en kunt u genieten van zonsondergangen. Het normaal turquoise zeewater, kleurt dan van rood tot oranje.

Het strand van Frikes

Achter de groene heuvels ligt het strand van Frikes. Een erg geliefd strand vanwege de ligging en het kristalheldere water. Het strand is gelegen in een baai, waardoor het zeewater rustig is en u hier uren kunt dobberen. Deze kenmerken maken het strand in de zomermaanden populair. Op dit strand zijn geen faciliteiten, maar bomen bieden genoeg natuurlijke schaduw.

Het strand van Afales

Afales is het meest noordelijke strand aan de westkust van Ithaki dat vanaf land bereikbaar is. Verder naar het noorden liggen enkele schitterende stranden die alleen vanaf zee bezocht kunnen worden. Een van deze stranden is Platia Ammos. Dit is het enige zandstrand op Ithaki. Het strand van Afales is omringd door hoge kliffen. Het strand bestaat uit kiezels met op sommige plekken rotsformaties. Er staan cipressen en olijfbomen tot op het strand voor natuurlijke schaduw. Er zijn geen faciliteiten.

Het strand van Polis

Polis is een strand in het noordwesten van Ithaki nabij het dorp Stavros. Het strand is gelegen in een rustige baai met een groen heuvelachtig achterland. Geniet een paar uur van de zon op dit strand van kleine kiezels en kijk naar bootjes die liggen te dobberen op het licht golvende water. Aan de noordzijde van de baai is de Loizos-grot, waar archeologische vondsten zijn gedaan.

Het strand van Sarakiniko

Een kleine drie kilometer van de hoofdstad Vathi ligt het strand van Sarakiniko. Het strand staat bekend om haar rustgevende en natuurlijke karakter. Verscholen tussen de groene olijfbomen ligt dit fijne kiezelstrand. Het zeewater lijkt groen te kleuren door de reflectie van bomen. Hoewel Sarakiniko in het verleden bekend stond als naturistenstrand, wordt het strand nu bezocht door zowel inwoners van het eiland als toeristen. Het strand heeft weinig tot geen faciliteiten op het gebied van eten en drinken. Het strand heeft geen faciliteiten.

Het strand van Filiatro

Door de ligging van het strand van Filiatro ten opzichte van Vathí, is het een populair strand bij de inwoners van de stad. Het is gelegen in een baai en u stapt vanuit een bosrijke omgeving, zo het witte kiezelstrand op. Verkoeling vindt u in de natuurlijke schaduw van de bomen of in de azuurblauwe zee. Op het strand van Filiatro kunt u ligbedden en parasols huren. De zeebodem loopt geleidelijk af. In de baai liggen diverse andere kleine stranden die u zwemmend kunt bereiken.

Het strand van Gidaki

Gidaki is gelegen op de zuidelijke helft van het eiland. Het is bereikbaar per boot vanuit de haven van Vathí of te voet via een route die ongeveer een klein uur in beslag neemt. Het is een pad met een hoogteverschil van zo’n honderd meter en op het hoogste punt kunt u genieten van het weidse uitzicht over de baai. Valt u de route u toch tegen, dan kunt u halverwege afhaken bij het langgerekte strand van Schinos. Het strand van Gidaki bestaat uit fijne, witte kiezels wat zorgt voor kraakhelder water.

Het strand van Marmakas

Het strand van Marmakas aan de noordoostkant van het eiland ligt in een beschutte baai en biedt een kleurrijk uitzicht op de zee met enkele eilandjes voor de kust. Eucalyptus-bomen omringen het strand dat bestaat uit helder witte kiezels. Deze lijken wel te schijnen in de zon en worden wel vergeleken met marmer, waar het ook de naam aan te danken heeft. Op het strand is een kantine voor een versnapering. Vanaf hier gaat een pad naar het strand van Alikes.

Het strand van Aspros Gialos

Een van de mooiste stranden van Ithaki is Aspros Gialos. De naam van het strand betekent letterlijk ‘witte kust’. Dit slaat uiteraard niet op de kleur van het azuurblauwe water dat hier oneindig aan komt rollen, maar op de witte kiezeltjes van het strand. Het heldere water nodigt uit voor een snorkeltocht of een verfrissende duik. Op het strand zijn enkele ligbedden en parasols te huur. In de zomermaanden kan het wat drukker zijn op dit strand.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten