Terug naar Kea
Home > Kea > Bezienswaardigheden Kea

Bezienswaardigheden Kea

Kea kent een aantal mooi stranden en baaien, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Maar voor diegene die er graag op uit trekt zijn er zeker ook leuke bezienswaardigheden, zoals Lionda en de emailfabriek, die u de historie van Kea vertellen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Emailfabriek

Aan de rand van de havenplaats Korissia pronkt een oude emailfabriek die een belangrijke rol heeft vervuld in de economische voortvarendheid van Kea.

Lees meer

Karthea

Aan de zuidoostkust van Kea, op ongeveer 23 kilometer van de hoofdstad Loulida, zijn de overblijfselen van de oude nederzetting Karthea te vinden.

Lees meer

Lionda

Net buiten de hoofdstad Loulida, vlakbij de Kouderis-bron, ligt het beeld van de Leeuw van Kea. Door de Grieken wordt dit Lionda genoemd. Dit 6 meter lange beeld kijkt uit over de omgeving.

Lees meer

Panagia Kastriani

Het klooster Panagia Kastriani dat uit de 17e eeuw dateert is gelegen op de top van een heuvel en ligt op circa 12 kilometer van Loulida. Vanaf deze plek kijkt het uit over de Egeïsche zee.

Lees meer

Wandelpaden van Kea

De beste manier om Kea te ontdekken is te voet. Er is een goed onderhouden netwerk van wandelpaden dat twaalf routes bevat die u zullen verrassen. Dwaal door langs de kruidenrijke hellingen en bezoek de historische plekken van Kea.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Kea

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten