Terug naar Kimolos
Home > Kimolos > Stranden van Kimolos

Stranden van Kimolos

Welke kant u ook op rijdt vanaf Chorió, naar het noordoosten of het zuidwesten, u komt het ene na het andere strand tegen. Omdat er niet veel mensen op Kímolos wonen, zijn zelfs de populaire stranden rustig. De onderstaande stranden zijn via land bereikbaar, meerdere alleen met een bootje.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het strand van Psathi

Als u aankomt op Kimolos valt uw blik nadat u de witte huisjes tegen de helling heeft ontdekt, direct op het aangrenzende strand van Psathi. De wiebelende stoelen en tafels staan klaar om hun gasten te verwelkomen. De samenstelling van zand en kiezels zorgt dat de zee hier kristalhelder is. Aan het einde van de baai ook hier enkele syrmata, de vissershuisjes, die alleen voorkomen op Milos en Kimolos.

Het strand van Prasa

De weg loopt geheel langs de kustlijn en hier en daar passeert u een klein strandje, bijvoorbeeld die van Goupa en Kara. Uiteindelijk als u denkt het einde van de wereld bereikt te hebben, worden uw ogen getrokken naar de witte krijtstenen rotsen omzoomd door het meest azuurblauwe water dat u ooit gezien heeft. Er is een klein strand met een kantina voor een drankje en een lichte snack en er staan ligbedjes met parasols.

Het strand van Aliki en Bonatsa

Deze stranden lopen grenzeloos in elkaar over. Het warme zachte zand nodigt uit voor een uurtje in de zon of in de schaduw van de parasols die er deels staan. Hier liggen enkele stranden op een rij. Zo zijn hier ook het strand van Ellinika en Mavrospilia te vinden. Deze laatste zijn zonder faciliteiten.

Het strand van Agios Nikolaos

Dit kleine strandje van kiezels en zand ligt op de weg van Psathi naar Prasa. Omdat het strand zo klein is, is het er altijd rustig. Er staan slechts enkele vissershuisjes op het strand en het gelijknamige kerkje van Agios Nikolaos. U kunt een van de vissershuisjes die hier staan, omgetoverd tot een comfortabel vakantiehuisje, via Ross Holidays boeken.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Kimolos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten