Chora en Kapsali

Kythira

De hoofdstad van Kythira is Chora en ligt in het uiterste zuiden, boven op een heuvel. Chora viel al vroeg onder de bescherming van de Griekse Monumentenzorg en werd neergezet als traditionele stad. Naast Chora ligt Kapsali, dat de Grieken zelf graag bezoeken.

 • Chora, Kythira
  Chora
 • Chora, Kythira
  Kythira, Chora
 • Chora, Kythira
  Chora
 • Chora, Kythira
  Kythira, Chora
 • Chora, Kythira
  Chora
 • Kapsali, Kythira
  Kapsali
 • Kapsali, Kythira
  Kythira, Kapsali
 • Kapsali, Kythira
  Kapsali
 • Kapsali, Kythira
  Kapsali
/

Chora


Waar men ook staat in de stad, het Venetiaanse fort uit 1502, op de top van de heuvel, valt altijd in het oog. Het werd gebouwd op de resten van een kasteel uit 1150. Dit immense fort was destijds de enige toegangspoort tot de stad en werd omringd door hoge muren. Met een uitzicht dat zelfs reikte tot aan Kreta, had het een zeer strategische ligging. Het fort viel later in de handen van de veroveraars die Kythira gekend heeft, zoals de Fransen, Engelsen, Duitsers en Italianen. Nadat de Turkse admiraal Barbarossa geheel Paleochora had verwoest, werd het fort het administratieve centrum van de Venetianen. Tegenwoordig zijn er nog resten van huizen, kerkjes en een paleis. Als u hier loopt, krijgt u een goed beeld van hoe groot dit fort geweest moet zijn. De officiële toegangspoort, een tunnelopening van anderhalf bij twee meter, is nog steeds te zien, maar gelukkig hoeft u tegenwoordig niet meer door deze nauwe ingang om op het terrein te komen.

Vlak onder het oude fort ligt de wijk Mesa Vourgo met huizen uit de Venetiaanse en Engelse periode. Verspreid over de stad vindt u een aantal Byzantijnse kerkjes. Het centrale plein is omringd door winkeltjes en terrassen. Het Archeologisch Museum is sinds kort weer geopend. Rondlopend in de smalle steegjes van de stad ontdekt u verschillende bouwstijlen uit de Venetiaanse en Engelse periode.

De Sempreviva


In de lente kunt u soms de Sempreviva-bloem herkennen. Ze worden zeldzamer en moeten niet verward worden met de gele brem die hier groeit. De Sempreviva-bloem blijft na geplukt te zijn, nog jaren goed. In Chora kunt u in de winkels kransjes en andere souvenirs kopen, die gemaakt zijn van deze bloem.

Kapsali


Kapsali ligt naast Chora, aan een baai die door rotsen in tweeën gedeeld wordt. Het is een gemoedelijke badplaats die vooral door de Grieken graag bezocht wordt. Een reeks van tavernes scharen zich aan de baai en een klein strand bevindt zich aan de andere helft van de baai. Als u ’s avonds bij een van de tavernes aanschuift voor een maaltijd, heeft u zicht op de verlichte burcht van Chora. Door dit romantische uitzicht verandert een eenvoudige maaltijd in een supermaal! Vanaf Kapsali ziet u in het daglicht, tegen de berg de grot van Agios Ioannis liggen. De apostel Johannes schijnt hier begonnen te zijn met het schrijven van de Apocalyps, voordat hij naar Patmos vertrok om daar zijn werk te voltooien.

op de kaart

Accommodaties op Kythira

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten