Smaak van Kythira

Kythira

Wie de lokale delicatessen van Kythira probeert, krijgt de smaak van het eiland pas écht te pakken. Op Kythira vindt u eerlijk voedsel, bereid door lokale koks die via traditie, familie en ervaring hun ambacht hebben geperfectioneerd. Onderstaand een greep uit de vele bijzondere tavernes die Kythira telt.

  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Skandia
    Taverne Skandia
  • Taverne Platanos
    Taverne Platanos
  • Taverne Platanos
    Taverne Platanos
  • Taverne Platanos
    Taverne Platanos
  • Taverne Platanos
    Taverne Platanos
  • Taverne Platanos
    Taverne Platanos
  • Taverne Filio
    Taverne Filio
  • Taverne Filio
    Taverne Filio
  • Taverne Filio
    Taverne Filio
  • Taverne Filio
    Taverne Filio
  • Taverne Filio
    Taverne Filio
  • Taverne Filio
    Taverne Filio
  • Taverne Filio
    Taverne Filio
  • Taverne Filio
    Taverne Filio
/

Taverne Skandia


Als u een plekje uitkiest bij de taverne Skandia, wordt u ondergedompeld in de geschiedenis. Skandia ligt in Avlemonas. U bevindt zich in een oude boerderij met wijngaarden, waar de familie vroeger de arikara-druif teelde. Nu serveren ze al meer dan veertig jaar traditionele Griekse gerechten met pure, lokale producten. Eigenaar Evanthia vertelt: “Wij maken gerechten met een persoonlijk tintje, zonder kunstmatige smaakstoffen, en enkel met Griekse kruiden en specerijen.” Laat uw smaakpapillen genieten van het geitenvlees geroosterd op wijnstoktakken. Een geurig en licht gerecht, omdat het vet langs de twijgen wegstroomt. Andere favorieten zijn kremmidopita (uienpastei) en imam bayildi (gevulde aubergines).

Taverne Platanos


Deze filosofie hanteert ook taverne Platanos, een traditionele, 130 jaar oude kafenion. Platanos ligt aan het plein in Mylopotamos. U kunt zich hier tegoed doen aan traditionele gerechten, met specialiteiten als kokkoras krasatos (haan in rode wijnsaus). “De afgelopen twintig jaar kookt mijn moeder hier,” vertelt Kalliopi, de eigenaresse. “Wat ze vroeger thuis op tafel zette, serveren we nu in de taverne.” Probeer vooral ook eens een lokaal gerecht, zoals de kolokythopita (courgettetaart).

Taverne Filio


Ook taverne Filio, gelegen in het dorp Kalamos, serveert ‘moeders eten’. Eigenaresse Katerina legt uit: “Mijn moeder leerde mij koken toen ik twaalf was. We maken alles van onze eigen producten.” De taverne is een uitbreiding van de familieboerderij, waardoor het merendeel van de gerechten wordt gemaakt van alles wat de familie zelf produceert. Wat dacht u van de lokale tiganopsomo (brood uit de pan) met tomatensaus en fetakaas, of xynochondros, een lokale pasta gemaakt van tarwegrutten en gefermenteerde geitenmelk, gekookt met aubergines? Combineer een maaltijd bij Filio met een wandeling over de stranden in de buurt van Kalamos.

op de kaart

Accommodaties op Kythira

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten