Terug naar Kythira
Home > Kythira > De dorpen van Kýthira

De dorpen van Kýthira

Kýthira wordt nog niet overspoeld door bezoekers, hierdoor heeft het haar eigen, pittoreske uiterlijk en karakter kunnen behouden. De kleine dorpen waar de tijd lijkt stil te staan, de stad met het indrukwekkende kasteel, de dorpshuizen die gebouwd zijn aan de baaien van het eiland, de steile hellingen van de bergen met hun rijke begroeiing: alles is min of meer hetzelfde gebleven zoals het vroeger was. Hier komen mensen die willen rondrijden op dit unieke eiland, ontspannen in de rustige baaien, slenteren door de kleine dorpen en zich laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt en zij die gecharmeerd zijn van deze Griekse manier van leven. Wij hebben een aantal dorpen die het ontdekken meer dan waard zijn voor u op een rij gezet.

1. Agia Pelagia

Het dorp Agia Pelagia is een levendige kustplaats in het noordoosten van Kythira. Het zandstrand van het dorp siert de gehele lengte van de baai.

Bekijk

2. Avlemonas

Het dorp Avlemonas op Kythira is een aantrekkelijk kustplaatsje aan de oostkust van het eiland met een kleine haven en goed bekend staande vistavernes.

Bekijk

3. Diakofti

Het dorp Diakofti ligt in het oosten van het eiland Kythira en is een gezellige badplaats. Het dorp heeft een prachtig strand met een azuurblauwe baai.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Kythira

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten