Fietsen op Lefkas

Lefkas

Bij de vraag of je in Griekenland kunt fietsen komt men al snel met het eiland Kos op de proppen. Inmiddels is dit zo bekend geraakt dat het geluid van fietsbellen het fluiten van de vogels overstemt. Het bergachtige karakter van de meeste eilanden en regio’s maakt het wel tot een uitdaging om er met de fiets op pad te gaan.

  • fietsen op lefkas
  • fietsen op lefkas
  • fietsen op lefkas
  • fietsen op lefkas
  • fietsen op lefkas
  • fietsen op lefkas
  • fietsen op lefkas
/

Echter zijn er ook gebieden die zich hier wel uitstekend voor lenen. Het redelijk vlakke noordelijke deel van Lefkas is hier een voorbeeld van.

Er zijn verschillende routes te fietsen, de meeste zijn vrij vlak van karakter. Voor de sportievelingen zijn er ook mogelijkheden om de berg op te gaan. De recreatieve fietser kan hier prima uit de voeten. Zo is een tocht naar het Santa Mavra fort makkelijk te maken. Of een tocht langs de lagune van Lefkas-stad. Of over de drijvende brug en bovenlangs, langs de stranden van Gíra en Ágios Ioánnis, weer terug naar de stad. Achter Lefkas-stad wemelt het van de paden en kleine wegen die door een groen gebied voeren en uiteindelijk bij het strand terecht komen. Hier is het genieten van een bijzondere zonsondergang, die zich dagelijks laat zien. De kitesurfers bezetten overdag de lucht en vormen een spektakel voor het oog.

Een tocht langs de oostkant van het eiland maakt een bezoek aan Nidrí mogelijk. Dit is wel een behoorlijke tocht, maar mooi vlak. Voorafgaand worden diverse kleine kustdorpen gepasseerd zoals, Nikiána en Lygiáa. Een stop voor een lunch in een van deze haventjes is zeker een aanrader. Tijdens deze rit in voor een kleine uitdaging? Dan omhoog de berg op voor een bezoek aan het dorp Katóuna. De klim is slechts 3 kilometer lang en gaat slingerend omhoog. De beloning is een drankje op het dorpsplein waar slechts een taverne zit. De berg af is natuurlijk een makkie en geeft genoeg gang om de tocht huiswaarts te ondernemen.

op de kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten