Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Warmwaterbronnen

Lesbos

Het voorjaar is ideaal voor hen die ondernemend zijn en wat van het eiland willen zien. De temperatuur is veelal aangenaam, de natuur ontluikt en ook vogelspotters komen hier goed aan bod. Een van de interessante items op het eiland is de aanwezigheid van warm waterbronnen.

  • warmwaterbronnen op lesbos, griekenland
/

Zelfs als de zon zich niet volop laat zien, is het een aangenaam tijdverdrijf hier wat uurtjes door te brengen. Eleonora, de hostess voor de gasten van Ross Holidays op Lesbos, bezocht de drie warmwaterbronnen die geopend zijn voor publiek en maakte daar foto’s van.

Eftalóu
De warmwaterbronnen van Eftaloú liggen op zo’n 3,5 kilometer van Molivós verwijderd. Een uitstapje is derhalve snel gemaakt. Het is gelegen aan een zandpad vanaf de weg en er is een klein badhuis met baden voor individueel gebruik. Als u in de zee buiten het badhuis gaat zitten, voelt u het warme water met genezende krachten uit de grond naar boven komen. De temperatuur van het water bedraagt 46°C.

Polichnítos
Een van de warmste thermale bronnen in Europa ligt op Lésbos, bij de plaats Polichnítos en deze bevat maar liefst zestien punten waar het water aan de oppervlakte komt. Het gebouw waarin ze zich bevinden is al van verre te zien en nog steeds in de authentieke stijl. Het is niet zozeer het gebouw wat zich van verre laat zien, maar de stoom die erboven hangt. Het water dat aan de oppervlakte komt, heeft een temperatuur van 67°C tot 92°C en door de mineralen heeft de moerasachtige bodem een groen tot roestige kleur. In de baden is de temperatuur gereduceerd tot 40°C – 41,5°C. In de relaxruimte kunt u heerlijk ontspannen en tevens zijn er mogelijkheden voor een massage. U kunt hier het gehele jaar door terecht voor een warme onderdompeling.

Gerás
U vindt de thermale bronnen op weg van Mytilíni naar Kaloní. In deze bronnen valt het water, als het ware, via marmeren kranen in twee separate bassins. Een ervan is bestemd voor heren en de ander voor de dames. De harde ‘waterstraal’ geeft de bezoekers een natuurlijke massage en u voelt zich als herboren na het verlaten van het bad. De ideale temperatuur van 40°C maakt het baden in dit water extra aangenaam. Het is een bekende plaats voor bezoekers en het uitzicht vanaf het erbij behorende restaurant is panoramisch.

De warmwaterbronnen bezoeken?
Op Lesbos bevinden zich verschillende warmwaterbronnen, waarvan enkele ook voor publiek toegankelijk zijn. De warmwaterbronnen van Eftalóu, Gerás en Polichnítos kunt u tijdens uw vakantie bezoeken. Vanuit Huize Orféas kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de warmwaterbron van Eftalóu, door de ligging tussen Molývos en het strand van Eftalóu.

op de kaart

Accommodaties op Lesbos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten