Terug naar Messinia - Peloponnesos
Home > Messinia - Peloponnesos > De stranden van Messinia - Peloponnesos

De stranden van Messinia - Peloponnesos

Messinia kent vele stranden en baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen.

Verspreid over alle departementen van de Peloponnesos liggen diverse prachtige stranden. De meesten zijn langgerekt en lopen rustig af richting de zee. Ideaal dus voor families met kleine kinderen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Video van Messinia - Peloponnesos

Het strand van Gialova

Dit zandstrand ligt rechts van de pier in Gíalova en loopt uiteindelijk over in het Divari strand.

Divari Beach (Golden Beach)

Dit strand ligt even ten noorden van Gialova, als u van Gialova richting Gargaliani rijdt, neemt u de eerste afslag naar links en volgt u de borden “Golden Beach”. Zodra u de camping aan de linkerkant voorbij bent komt u aan op Xríssi Aktí strand dat een beschermd natuurgebied is.

Het strand ligt in de baai van Navarino en u heeft uitzicht op het eiland Sfaktíria. Aan het begin vindt u vrij veel kleine inhammetjes waar u de auto kunt parkeren. Bomen en struiken voor de nodige schaduw. Vrijwel aan het eind van het strand kunt u, vanaf half juli tot half september, ligbedden en parasols huren en staat er een beach bar waar u terecht kunt voor een snack en een verkoelend drankje.

In de zomermaanden komt de caretta caretta schildpad aan land om haar eieren hier te leggen. Indien er een nest wordt ontdekt zal het afgezet worden door houten stokken, soms met gaas ertussen.

Als u nog verder doorgaat richting de rots kunt u een wandeling maken naar het oude fort Paleókastro.

Aan de rechterkant van het strand ligt de lagune van Gialova waar u een wandeling kunt maken. Hier staat tevens het pomphuis. De lagune is een broedplaats voor vele vogels en ook een zeldzame kameleon legt hier haar eieren. Aan de andere kant van de lagune ligt het beroemde Voidikilia strand.

Het strand Voidokilia

Het strand van Voidikiliá is waarschijnlijk het meest bekende strand van Messinia. Het strand is een half ronde cirkel en bestaat uit fijn wit zand en valt onder de bescherming van Natura 2000. Dit is ook de reden dat er geen faciliteiten op het strand zijn, dus u dient zelf uw parasol en wat te eten en te drinken mee te nemen. Boven het strand is Nestor's Cave en daarboven zijn de ruïnes van de dertiende-eeuwse kasteel (Old Navarino of Paleókastro). Volgens de mythe is de grot van Nestor de plek waar Hermes het gestolen vee van Apollo heeft verborgen. U kunt het Voidikiliá strand bereiken vanaf de weg beneden Paliokastro aan het einde van het strand van Divari, dat ook wel bekend staat als Golden Beach. U kunt hier uw auto achterlaten en het pad volgen. Een andere manier op het strand te bereiken is via Petrochóri. Indien u vanuit Giálova richting Gargaliáni rijdt slaat u linksaf bij de markering Petrochori / Voidikiliá. Deze weg loopt door de olijfgaarden en komt uit bij een minimarkt. Hier slaat u linksaf en gaat u rechtdoor op de onverharde en vrij smalle weg naar het strand. U parkeert de auto en loopt een eindje verder het strand op. Tip: probeer alvast te keren zodat u met de neus van de auto staat uit de richting waar u vandaan kwam.

Methoni Beach

In het Venetiaanse dorp Methóni ligt een prachtig dorpsstrand met fijn zand. Ideaal om een dagje strand met iets cultureels te combineren, nl. een bezoek aan de opgravingen van Methóni met ruïnes van een 13e eeuws Venetiaans kasteel. U kunt over de site wandelen naar het kleinere kasteel Bourtzi wandelen dat op een rotseilandje is gebouwd en wat te bereiken is via een kleine stenen brug. In het hoogseizoen worden er op diverse plekken op het strand ligbedden en parasols verhuurd en er zijn diverse tavernes rondom het strand te vinden.

Tsapi strand

Dit strand met een mix van zand en kiezels heeft een camping en twee tavernes die bekend staan de meest heerlijke gerechten te serveren. Het strand is te bereiken via een steil maar verhard weggetje vanaf de hoofdweg die tussen Finikouda en Koróni loopt.

Agios Andreas

Dit is een slaperig vissersdorpje dat vanaf de hoofdweg niet zo indrukwekkend lijkt. Loopt u echter richting de zee dan komt u uit bij een boulevard met een vissershaventje. Langs dit zandstrand met een mix van kiezels zitten diverse beach bars waar in het hoogseizoen ook ligbedden en parsols worden gehuurd. Dit strand wordt is in juli en augustus zeer populair onder de Griekse bevolking.

Petalidi

Petalídi is een klein vissersdorp dat is uitgegroeid tot gezellige badplaats. U vindt hier dagelijks in de vroege ochtenduren de kleinste visafslag van Griekenland. In het midden van het dorp ligt een plein met vele terrasjes. Het strand van Petalidi bevindt zich vlakbij de haven en bestaat uit een mix van zand en kiezels en een aantal grote keien. Op de boulevard achter het plein wordt iedere vrijdag van 08.00-13.00 uur een weekmarkt gehouden.

Op 3 kilometer ten zuiden van Petalídi ligt het Vracháki strand dat uit witte kiezels bestaat en waar diverse groepjes bomen voor schaduw zorgen. Het strand heeft geen faciliteiten dus u dient zelf voor uw hapje en uw drankje te zorgen.

Ritsa strand Kardamili

Het Rítsa strand in Kardamíli is een langgerekt kiezelstrand met witte kiezels. Op het noordelijke deel van dit strand zijn een soort lava achtige rotsen, waar u goed kunt snorkelen in het kristalheldere water. Het strand is te bereiken via een verharde weg die vanaf het plein Kardamíli die richting de kust loopt. Langs het strand liggen een paar tavernes en op een aantal plekken worden ligbedden en parasols verhuurd of zorgen bomen voor natuurlijke schaduw.

Kalamitsi strand

Dit kiezelstrand ligt ten zuiden van de plaats Kardamíli en wordt omgeven door rotsen, alwaar u goed kunt snorkelen. Zodra u de laatste twee taverna’s die aan de rechterkant van de hoofdweg liggen voorbij ben, ziet u aan uw rechterhand een pad dat u helemaal naar beneden brengt tot het strand. U kunt er ook voor kiezen om nog een stuk rechtdoor te rijden en de weg te volgens die langs de ingang van het Kalamitsi hotel naar dit strand loopt. Er zijn geen faciliteiten op dit strand.

Foneas strand

Het Foneas strand ligt tussen Kardamíli en Stoúpa en bestaat uit witte kiezels en turquoise water en ligt enigszins verborgen. Het is te bereiken via een voetpad dat vanaf de doorgaande weg naar het strand toe loopt. Het strand wordt door een grote rots op het strand in tweeën gedeeld. Deze rots zorgt tevens voor wat natuurlijke schaduw op het strand. Er zijn geen faciliteiten. Alleen in het hoogseizoen staat er een kantine en wat tafels.

Delfini strand

Dit beschutte strand ligt tussen twee rotsen, die bezaaid zijn met cipressen, olijf- en dennenbomen en de steile rotswanden monden uiteindelijk uit in het kristalheldere blauwe water. Het strand ligt ten zuiden van het Foneas strand tussen Kardamíli en Stoúpa. Het beste is om de auto op het grote parkeerterrein direct naast de doorgaande weg te parkeren en om te voet via een onverhard pad naar beneden te gaan. Het laatste stuk gaat deels per trappen. Indien u heel vroeg bent kunt u nog een stukje via de onverharde weg naar beneden rijden met de auto, echter zorg ervoor dat u direct keert en de auto weer met de neus in de richting zet waar u vandaan komt, want als het drukker wordt en er meer geparkeerde auto’s komen te staan is het niet meer mogelijk om te keren en dient u de weg in zijn achteruit terug te nemen! Vlak boven het strand is een kantine waar u terecht kunt voor een verkoelend drankje, wat snacks of een ouzootje. In het noordelijke deel van de baai van het Delfini strand vindt u de grot van Polyora, dat alleen te bereiken is door er naar toe te zwemmen en dat stalactieten verbergt. Hier is een kleiner strandje met wat zand.

Kalogria strand

Het Kalógria strand ligt in een beschutte baai in Stoúpa en heeft prachtig wit fijn zand. Indien u de boulevard helemaal in noordelijke richting uitloopt tot de camping, gaat er een verharde weg naar beneden. Er is een duikschool en taverna aan de rechterkant van het strand en aan de linkerkant van het strand zitten een beach bar en ligt een beach volleybal veld. Op het strand worden diverse ligbedden en parasols verhuurd. Het water loopt geleidelijk af in zee en aan de rechterkant van het strand bevinden zich een aantal rotsen waar u goed kunt snorkelen. Het zeewater is heerlijk fris en dit komt omdat er vers water vanaf het Taegatosgebergte hier in zee uitmondt.

Het strand van Stoupa

Dit dorpsstrand ligt evenwijdig aan de boulevard van Stoúpa en bestaat uit zand. Ook hier loopt de bodem heel geleidelijk af in zee. Er worden ligbedden en parasols gehuurd en aan de boulevard zitten diverse cafeetjes en taverna’s waar u terecht kunt voor een drankje en een versnapering. Sommige horecagelegenheden bieden zelfs gratis de ligbedden en parsols aan mits u een consumptie gebruikt.

Pantazi strand

Op ongeveer 10 tot 15 minuten wandelen vanaf het haventje in Ágios Nikolaos in zuidelijke richting vindt u het Pantazi strand. Dit strand staat ook bekend onder de naam Malsova Beach en het ligt tussen de dorpen Ágios Nikólaos en Ágios Dimítrios in. Het strand bestaat uit zand en de tamariskbomen zorgen voor natuurlijke schaduw op het strand. Er is een taverna in de buurt en er staan in het hoogseizoen wat parasols op het strand.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten