Terug naar Pilion
Home > Pilion > De dorpen van Pilion

De dorpen van Pilion

Pílion heeft alles binnen handbereik voor een unieke en gevarieerde vakantie. Een prachtige natuur, een overweldigend berglandschap, klaterende watervalletjes, pittoreske bergdorpen, schilderachtige kustplaatsen en dat alles weerskanten omringd door de blauwe zee waar tal van prachtige baaien aan grenzen. Zowel te voet als per auto is dit een gebied om te ontdekken.

Pílion-dorpen die niet op uw lijstje met bezienswaardigheden mogen ontbreken zijn Miliés, Kála Nerá, Afissos, Lefókastro en Damóuchari.

Overzicht van dorpen Pilion

1. Kala Nera

Het dorp Kala Nera strekt zich uit tegen de kust en de badplaats wordt omzoomd door een achterland van heuvels met olijf- en perenbomen.

Bekijk

2. Afissos

Het dorp Afissos is gebouwd in de uitlopers van het omringende Pilion-gebergte. Afissos kent een authentiek karakter en het dorp oogt lieflijk.

Bekijk

3. Milies

Het dorp Milies in Pilion ligt tegen groen beboste berghellingen en is een van de belangrijkste dorpen van Pilion. Het dorpsplein is het ontmoetingspunt voor de Grieken.

Bekijk

4. Damouchari

Het dorp Damouchari is een haven aan de Egeïsche kust van Pilion. Het dorp heeft een schilderachtig karakter weten te behouden. Aan de kade bevinden zich diverse tavernes.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties in Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten