Terug naar Serifos
Home > Serifos > De stranden van Serifos

De stranden van Serifos

Serifos heeft een verbazingwekkend aantal stranden met helder water in alle mogelijke blauwtinten. Variërend van goudgele zandstranden tot witte kiezels, stranden met of zonder faciliteiten of wellicht alleen via een uitdagende wandeling te bereiken, de keuze is oneindig groot. Smaken verschillen en het is aan u uw favoriete strand te ontdekken.

Ga direct naar de interactieve kaart

Strand van Livadi

Livadi is een beschut zandstrand in de baai van de gelijknamige havenplaats. Het heeft helder, ondiep water en tamarisk bomen bieden natuurlijke schaduw. Het strand is gemakkelijk toegankelijk en een van de best georganiseerde stranden van het eiland met ligbedden, parasols en watersportmogelijkheden. Diverse tavernes en cafés zorgen dat ook de inwendige mens hier niets tekort komt.

Strand van Livadakia

Ten zuiden van de haven ligt het lange zandstrand Livadakia. Dit strand wordt door een kleine heuvel van Livadi gescheiden en ligt op korte loopafstand van de haven. De combinatie van het felblauwe water en de natuurlijke schaduw van de vele tamarisk bomen maken het tot een geliefd strand. Een gedeelte van het strand is georganiseerd met ligbedden en parasols. Een pad aan het uiteinde leidt naar het naastgelegen strand Karavi.

Strand van Psili Ammos

Aan de oostkust van het eiland ligt het strand Psili Ammos. ‘Psili’ betekent ‘fijn’ in het Grieks en dit strand wordt gekenmerkt door fijn wit zand en helder azuurblauw water. Het exotische landschap maakt het tot een van de meest geliefde stranden van Serifos en in het verleden behaalde dit strand al eens de titel van het mooiste strand van Europa. Behalve twee tavernes zijn er op het strand verder geen faciliteiten.

Strand van Ganema

Dit langgerekte strand ligt in het zuidwesten van Serifos op een kleine 10 km afstand van Livadi. Het bestaat uit zowel zand als kiezels en het water is hier zo onwerkelijk helder dat je er bijna je glas mee zou vullen. De beschutte baai is een geliefde ankerplaats voor zeilers en de af- en aanvarende zeilboten vormen een vrolijk schouwspel. Een traditionele taverne en een gezellige beachbar, compleet met ligbedden, zorgen dat het u hier aan niets ontbreekt.

Strand van Vagia

Vraag een local naar zijn geliefde strand en grote kans dat hij u naar het strand van Vagia verwijst. Dit strand ligt ten oosten van het strand van Ganema en de ruige schoonheid van de omringende bergen in combinatie met het felblauwe water en het witte zand maken een onvergetelijke indruk op de bezoeker. Het strand is gedeeltelijk georganiseerd met enkele ligbedden en een taverne.

Strand van Koutalas

Het strand van Koutalas ligt ten westen van het strand van Ganema en heeft een combinatie van zand en kiezelstenen. Een pad aan beide uiteinden van het strand leidt naar twee schilderachtige kerkjes, het Agia Eirini kerkje en het Agia Theodora kerkje. Het strand heeft geen faciliteiten, wel is er een traditionele taverne waar het met de voeten in het zand goed toeven is.

Strand van Agios Sostis

Blauwgroen water, goudgeel zand en volop natuurlijke schaduw maken het strand van Agios Sostis tot een van de meest geliefde stranden van het eiland. Het strand dankt zijn naam aan het witte kerkje dat uitkijkt over de beschutte baai. Ieder jaar vindt hier op de avond van 6 september een belangrijk religieus feest, panigiri, plaats. Het strand ligt op 2,5 km afstand van Livadi en is niet georganiseerd.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Serifos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten