Terug naar Skopelos
Home > Skopelos > Bezienswaardigheden Skopelos

Bezienswaardigheden Skopelos

Skopelos is rijk aan architectuur en cultuur. Het eiland staat vol met kerkjes en kloosters en traditionele bouwwerken en huizen. Het is niet alleen een van de groenste eiland, maar kent ook tal van prachtige stranden.

Ga direct naar de interactieve kaart

Bezienswaardigheden

Architectuur

Skopelos kent een eigen, unieke identiteit. Dit ziet men ook terug in de architectuur op het eiland. De sporen van de geschiedenis zijn hierin duidelijk zichtbaar.

Lees meer

Dorpen van het eiland

Er loopt slechts één hoofdweg door Skopelos die u, vanaf Skopelos-stad naar Glossa, begeleid door allemaal dorpen.

Lees meer

Eiland van de kerkjes

Skopelos kent maar liefst 360 kleine kerken en kloosters. Vele hebben prachtige fresco's, voornamelijk daterend uit de 17e eeuw.

Lees meer

Mama Mia!

Skopelos is met zijn prachtige natuur en mooie stranden een perfect decor voor de film Mamma Mia! In 2007 zijn er op diverse locaties op Skopelos scènes opgenomen.

Lees meer

Skopelos-stad

Skopelos-stad, ook wel Chora genoemd, wordt geschouwd als de lieflijkste havenstad van de Griekse eilanden. In de stad bevinden zich de welbekende witte huisjes met blauwe luiken en bloemrijke patio's.

Lees meer

Weelderige natuur

Skopelos is een van de groenste eilanden in de Egeïsche Zee. Door de natuurlijke bronnen is het eiland erg vruchtbaar waardoor het landschap is voorzien van een breed scala aan bloem- en boomsoorten.

Lees meer

Interactieve kaart

Accommodaties op Skopelos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten