Terug naar Skopelos
Home > Skopelos > De stranden van Skopelos

De stranden van Skopelos

Skopelos is onder andere zeer geliefd vanwege de prachtige stranden.

Er zijn zowel kleine inhammen en baaien als grotere, uitgestrekte zandstranden. Overal is het kristalheldere water aanwezig en kent elk strand een eigen, unieke schoonheid. De meeste stranden zijn over land bereikbaar, terwijl enkele slechts per bootje te bereiken zijn. De stranden zijn vooral aan de zuidkust van het eiland gesitueerd.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het Stafilos-strand

De prachtige baai van Stafilos herbergt het gelijknamige dorp en het strand. Dit fraaie zandstrand is prachtig en wordt dan ook veel bezocht. In de directe omgeving zijn verschillende grotten en indrukwekkende rotspartijen. Bij de landpunt die aan de rechterkant in zee steekt, zijn enkele archeologische vondsten gedaan. Dit zijn sporen van een oude nederzetting en een Koninklijke graftombe met sieraden, wapens en een gouden zwaard dat wordt toegeschreven aan de mythische koning Stafilos. Aan deze koning ontleent deze baai overigens zijn naam.

Het Velanio-strand

Vanaf het dorp Stafilos leidt een voetpad naar een tweede, beschutte baai die tevens wordt omgeven door steile kliffen, bezaaid zijn met pijnbomen. Hier bevindt zich het strand van Velanio. Dit strand wordt gekenmerkt door een enorme rots die tot aan de zee reikt. Een deel van het strand ligt daardoor wat meer afgesloten, wat het geliefd maakt bij naturisten.

Het Agnontas-strand

De haven van Agnontas is met recht pittoresk te noemen. Bootjes die geduldig in het water liggen te dobberen, de tavernes met wiebelende stoeltjes aan de waterkant, gasten die zich te goed doen aan de verse vis die hier geserveerd wordt, kortom een schilderachtig tafereel. Aan de kade ligt een smalle strook zand, die even verderop breder wordt, dat het daadwerkelijke strand vormt. U zult begrijpen dat het hier goed uitbuiken is op het strand onder de bomen die zorgen voor een natuurlijke schaduw.

Het Limnonari-strand

Dit strand ligt verscholen in een baai en heeft zijn naam te danken aan de kalme zee. Het Griekse woord limni betekent namelijk meer, waar golven normaliter geen rol in spelen. Weelderig groen begroeide heuvels omgeven dit strand.

Het Panormos-strand

Bij het dorp Panormos bevindt zich een uitgestrekt strand. De snel aflopende zeebodem zorgt hier voor prachtige kleurschakeringen van de zee. Deze lopen van helder turkoois tot diepblauw. Het fraaie contrast met de heuvelachtige omgeving van een indrukwekkend groen is een lust voor het oog. Het strand is met name in de zomermaanden zeer levendig en het is de ideale plek voor het beoefenen van watersporten. Als u hier bent, blijf dan even totdat de zon afscheid neemt van de dag; dit levert veelal spectaculaire zichten.

Het Antrines-strand

Aan de andere kant van de baai van Panormos ligt het Atrines-strand, dat eigenlijk gevormd wordt door een reeks van kleine stranden. Kristalhelder water, witte kiezels en bomen die veelal tot aan de zee reiken en daarmee voor natuurlijke schaduw zorgen, vormen de basis van een natuurlijke schoonheid.

Het Milia-strand

Het strand van Milia wordt gezien als een van de mooiste stranden van Skopelos. Een eindeloze rij pijnbomen strekt zich uit langs de kustlijn waardoor niet alleen het beeld prachtig is, maar ook de geur verantwoordelijk is voor fraaie indrukken. In zee prijken twee karakteristieke rotsen die het strand als het ware in twee delen splitst. Vanaf het Milia-strand is er bovendien fraai zicht op het eilandje Dassia.

Het Kastani-strand

Vlakbij het Milia-strand ligt het Kastani-strand. Op dit strand zijn diverse scènes uit de film Mamma Mia! opgenomen. Geen wonder ook, want deze plek is werkelijk prachtig. Het heldere water en de witte strook zand die wordt omgeven door hoge rotsen bezaaid met pijnbomen, doen schilderachtig aan.

Het Chovolo-strand

Dit strand is gelegen aan de westkust van Skopelos en kent een ruige schoonheid. Steile kliffen omzomen het strand, waar weelderige begroeiing bijna tot aan de waterrand reikt. In de rotsen zijn diverse inhammen die natuurlijke schaduw verschaffen aan de bezoeker. Verschillende paden leiden naar kleine stranden in de directe omgeving.

Het Armenopetra-strand

Dit fraaie strand is nog vrij onbekend, waardoor het de ideale plek is voor de rustzoeker. Armenopetra-strand strekt zich uit langs het water en aan de kustlijn zijn verspreid her en der wat rotsen. Door de stromingen is het ondiepe, blauwe water hier wat koeler dan bij andere stranden op Skopelos.

Het Perivoliou-strand

Het strand kenmerkt zich door ongerepte natuur. Dit kleine strand ligt ingeklemd tussen indrukwekkende rotsformaties die verkoelende schaduwen vormen op het zand. Het strand is alleen te voet of per boot bereikbaar. Dankzij de afgelegen ligging is het Perivoliou-strand veelal rustig.

Het Agios Ioannis-strand

Ongetwijfeld een van de meest schilderachtige stranden van Skopelos. Dat is voornamelijk te danken aan de pittoreske kapel bovenop de enorme rots die hier uit zee omhoog rijst. Vanaf deze plek is er fraai zicht op de kustlijn van Skopelos. Het strand van Agios Ioannis en de gelijknamige kapel vormden het decor voor de bruiloftscene uit de film Mamma Mia.

Interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten