Musea

Thassos

Het Archeologisch Museum in Limenas biedt een collectie aan vondsten van de oude stad Thassos. Er is een rijke verzameling aan terracotta beeldjes, potten en sculpturen.

Thassos kent drie folkloristische musea. Hier krijgt men een indruk over het leven van de bewoners zoals dit in het verleden werd geleefd. Een ervan is in het bergdorp Theologos. Het is gevestigd in een van de herenhuizen van het dorp, het Chatzigiorgis huis. Het bevat tevens een aantal landbouwwerktuigen maar ook traditionele meubels en gebruiksvoorwerpen. Een kamer is ingericht met een weefgetouw. De andere folklore musea bevinden zich in Limenaria en Kallirachi.

Het Polygnotos Vagis Sculpture Museum in Potamia willen we u niet onthouden. Polychnos Vagis was een beroemde beeldhouder, geboren in Potamia en leefde aan het einde van de 19e eeuw. In 1911 emigreerde hij overigens naar de Verenigde Staten waar hij erkenning kreeg voor zijn werk. Hij stierf in 1965. Het museum is gevestigd in het gebouw van de lagere school. Het bevat 98 van zijn beelden en 15 schilderijen van zijn hand.

op de kaart

Accommodaties op Thassos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten