Onze West-Kreta specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Terug naar West-Kreta
Home > West-Kreta > Wandelen op West-Kreta

Wandelen op West-Kreta

Wandelen over onbetreden paden, door indrukwekkende kloven en olijfboomgaarden, in een mild en zonnig klimaat; de ideale ingrediënten om te wandelen.

In samenwerking met Creta Travel Service biedt Ross Holidays een wandelprogramma aan waarbij een ervaren, Engels sprekende gids u zal begeleiden. Het vervoer naar het beginpunt en terug is inbegrepen. Het programma is met een goede fysieke conditie prima te volgen.

Dag 1 Aankomst op Kreta

Dag 2Rustdag

Dag 3 Imbros-kloof

Hoewel minder bekend dan de Samaria-kloof, is de Imbros-kloof zeker zo mooi. Deze kloof wordt door minder wandelaars gelopen en het is puur genieten. U start op een hoogte van 700 meter en daalt geleidelijk tot zeeniveau af. De af te leggen afstand is ruim zeven kilometer. ’s Middags is er, mits het weer dat toelaat, gelegenheid om aan een prachtig verscholen strand aan de zuidkust te zwemmen.
Hoogteverschil: 700 m – 0 m
Wandeluren: 3

Dag 4 Zourva — Tromarisa

Via de Therisso-kloof rijden we naar het beginpunt van onze wandeling van vandaag, die zeer afwisselend en schaduwrijk zal zijn. Het wandelpad is omgeven door wilde cipressen en eikenbomen en stijgt geleidelijk. Daarna wordt het pad vlakker totdat we Tromarisa bereiken. Hier kunt u genieten van de imposante uitzichten op de Lefka Ori, oftewel de Witte Bergen. Vanaf Tromarisa daalt u langzaam af, terug naar het dorp Zourva waar de tocht van vandaag weer eindigt.
Hoogteverschil: 700 m – 1100 m – 700 m
Wandeluren: 4

Dag 5 Rustdag

Dag 6 Gouverneto — Avlaki-kloof — Stavros

Ook vandaag staat een er een gevarieerde wandeling op het programma en wel op het schiereiland Akrotiri. We starten in de buurt van het Gouverneto-klooster en passeren al snel Arkoudospilio, een grot met indrukwekkende stalagtieten. Het pad gaat trapsgewijs naar beneden tot u bij het verlaten Katholiko-klooster komt. We dalen verder af tot de Avlaki-kloof. Hier wordt het pad iets moeilijker en gaat via geitenpaden de kloof in. De kloof is begroeid met wilde acaciabomen en steeneiken die voor de nodige schaduw zorgen. We klimmen naar een hoogte vanwaar schitterend uitzicht. Daarna volgt de afdaling en wordt de kloof smaller. Als u de film ‘Zorba de Griek’ heeft gezien, krijgt u nu wellicht een déja vû. U ziet namelijk het strand van Stavros waar de laatste scène van deze film is opgenomen. Indien het weer het toelaat, is er gelegenheid om hier te zwemmen.
Hoogteverschil: 125 m – 0 m
Wandeluren: 4

Dag 7 Omalos — Kallergis

Deze wandeling start bij Xyloskalo, wat eveneens het beginpunt van de beroemde Samaria-kloof is. U gaat echter het wandelpad op dat u naar de berghut Kallergis leidt. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op het Omalos-plateau en wellicht spot u nog de indrukwekkende lammergier. Vanaf de berghut Kallergis is er een fantastisch uitzicht over de gehele Lefka ‘Ori. Bij Kallergis is een mogelijkheid om iets te eten of te drinken alvorens deze tocht u nog een stukje hoger brengt naar Koukoulies. Bij helder weer kunt u vanaf Koukoulies zelfs Chania-stad zien liggen. Daarna is het tijd voor de afdaling naar Omalos.
Hoogteverschil: 1250 m – 1680 m – 1800 m – 1250 m
Wandeluren: 4

Dag 8 Transfer

Transfer naar de luchthaven voor uw vertrek naar Nederland of naar een van onze vakantiewoningen voor een verlenging.

3 Mei '2017 Mei '2031 Mei '206 Sep '2020 Sep '2011 Okt '20
Beschikbaar € 119 Beschikbaar € 119 Beschikbaar € 119 Beschikbaar € 119 Beschikbaar € 119 Beschikbaar € 119
prijs Reguliere prijs
prijs Op aanvraag
prijs Aanbieding
Vol

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 4 wandeldagen met vervoer naar het beginpunt van de wandelingen en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, 2: B 3: A 4: C.
• De transfertijden vanuit Kamisiana zijn op dag 1: 1 uur heen en 2 uur terug, dag 2, 3 en 4: 1 uur heen en terug. Voor verblijf in Kalives gelden afwijkende transfertijden.
• Exclusief lunch.

Volledige wandelvoorwaarden

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op West-Kreta boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord