Onze Zuid-Kreta specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Autorondreis Zuid-Kreta

Om alle facetten van Kreta te leren kennen, hebben wij in samenwerking met onze agent Atropa Travel een interessante route voor u samengesteld. Deze gaat over heel Kreta en geeft een goede indruk van het eiland.

Hierbij willen wij u kennis laten maken met het prachtige landschap en de charme van Kreta en vermijden we zoveel mogelijk de toeristische centra. Wij reserveren voor u hotels op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet, waarbij het ontbijt is inbegrepen.

Dag 1Aankomst in Chania

Na aankomst neemt u de auto in ontvangst. Mocht er nog tijd zijn om de stad te gaan verkennen, dan is dat zeker een aanrader. Zo is er het Archeologisch Museum, de haven met de Venetiaanse vuurtoren en de overdekte markt. U overnacht in Chania-stad of directe omgeving.

Dag 2Chania-stad en omgeving

Vanuit Chaniá-stad volgt u de kustweg richting het westen, waarbij u prachtige stranden passeert. Helemaal in het westen ligt Kastélli, ooit de havenplaats van de antieke stad Polirrínia. Nog iets verder ligt Gramvóusa met aan de landtong Falássarna met oude opgravingen en een prachtig strand. In het binnenland ligt de bergengte van Topólia. De rotswanden die de kloof van 1500 meter lang omzomen bereiken op sommige plaatsen wel een hoogte van 300 meter en zijn rijkelijk begroeid.

In de middag terug naar Chaniá-stad om een tocht naar het ten oosten gelegen schiereiland Akrotíri te maken. Hierop liggen drie kloosters, Moní Agía Triáda, Moní Kouvernéto en het minder bekende en inmiddels verlaten Moní Katholikoú. Ook bevindt zich hier het graf van staatsman Eleftérios Venizélos. Overnachting is in Chaniá-stad of omgeving.

Dag 3Chania-stad — Rethymnon — Heraklion — Chersonissos — Agios Nikolaos — Palekastro

Voor vandaag staat er een lange rit op het programma om zo snel mogelijk het drukke deel van Oost-Kreta te passeren en weer te belanden in de authentieke sfeer van het eiland. Let u bij het passeren van Heráklion, Góuves, Chersónissos, Stális en Ágios Nikólaos niet op de hotels en drukke stranden, maar op de achterliggende natuur die zeker indrukwekkend is. U laat Ágios Nikólaos nu voor wat het is en bent later nog in de gelegenheid dit te bezoeken. Langs de Golf van Mirabéllo rijdt u richting Sitía. U komt langs mooie kustdorpjes zoals Pachiá Ámmos (= dik zand) met een schitterend strand en een glasheldere zee. En de vallei van Kavóusi met vele olijfbomen. Het landschap rondom Sitía is minder ruig en de omliggende bergen overschrijden de 800 meter niet. Voorbij Sitía wordt de weg naar Palékastro smaller en voert langs mooie, veelal verlaten strandjes. U overnacht in Palékastro.
297 kilometer.

Dag 4Omgeving Palekastro

Palékastro, gelegen in de meest oostelijke hoek van Kreta, is een vriendelijk dorp. In de directe omgeving van het dorp vindt u verschillende stranden, een zandvlakte en een natuurlijke haven. Van hieruit kijkt u uit op het eilandje Grándes. Vanuit Palékastro kunt u naar het beroemde palmenstrand van Vai, zes kilometer ten noorden. Het historische Toplóu-klooster ligt acht kilometer noordwestelijk van Palékastro. Bovendien is de omgeving rijk aan overblijfselen uit de Minoïsche tijd. In de baai van Áno Zákros bevinden zich tevens overblijfselen van de Minoïsche beschaving. U overnacht in Palékastro.

Dag 5Palékastro — Piskokéfalo — Lithínes — Makrígialós — Ierápetra

De weg naar het zuiden komt langs de plaatsen Piskokéfalo, Episkopí en Lithínes. Vooral het laatste is een schilderachtig dorp dat tegen een heuvel ligt, geheel omringd door olijfboomgaarden. Vervolgens naar Makrígialós. dat ongemerkt overloopt in Análipsi. Door naar Ierápetra komt u langs het prachtige strand van Agía Fotiá. Ierápetra is de zuidelijkste stad van Griekenland. Het klimaat is gunstig waardoor de omgeving van de stad een van de grootste tuincentra voor groente en fruit van Griekenland is geworden. U overnacht in Ierápetra.
60 kilometer.

Dag 6Omgeving Ierápetra

Vanuit Ierápetra kunt u ook Ágios Nikólaos dat u eerder voorbij was gereden, bezoeken. De afstand vanuit Ierápetra is dertig kilometer. Ongeveer vijfendertig kilometer ten westen van Ágios Nikólaos ligt op een hoogte van 900 meter het Lasíthi-plateau, bekend vanwege de vruchtbaarheid en de vele windmolentjes. U overnacht in Ierápetra.

Vanuit Ierápetra kunt u ook Ágios Nikólaos dat u eerder voorbij was gereden, bezoeken. De afstand vanuit Ierápetra is dertig kilometer. Ongeveer vijfendertig kilometer ten westen van Ágios Nikólaos ligt op een hoogte van 900 meter het Lasíthi-plateau, bekend vanwege de vruchtbaarheid en de vele windmolentjes. U overnacht in Ierápetra.

Dag 7Ierápetra — Kókkinos Pírgos — Górtys — Festós — Agía Galíni

Via Mirtos gaat u richting westen en komt u voorbij Áno Viános, gebouwd in traditionele stijl tegen het grillige bergmassief. Vanuit Áno Viános kunt u de mooie en stille stranden van Arví en Keratòkambos bereiken. Vervolgens rijdt u via Pírgos en Aghíi Déka richting Timbáki en Kókkinos Pírgos. U komt dan door de Messará-vlakte, de grootste en vruchtbaarste vlakte van Kreta en een van de belangrijkste landbouwgebieden van Griekenland.

Bij Kókkinos Pírgos is een fantastisch zandstrand van twaalf kilometer. In oostelijke richting ligt Festós en iets verder Górtys. Ten zuiden van Festós ligt Mátala, dat in de jaren ’60 bekend werd door de hippies die zich hier in de grotten langs het strand ophielden.

Vanuit Timbáki of Zarós gaat u richting Agía Galíni, waar u overnacht.
140 kilometer.

Dag 8Transfer

Transfer naar een van de vakantiewoningen of hotels voor een verlenging. Maakt u alleen de autorondreis of aan het einde van uw verblijf, kijkt u dan naar de route van de autorondreis van West-Kreta. Deze eindigt in Chania, vanwaar de terugreis naar huis.

Categorie autoAccommodatie6/4 t/m 14/7 en 1/9 t/m 26/1015/7 t/m 31/8
A Daihatsu Cuore of soortgelijk1 x 2-pers.kamer€ 694,-€ 739,-
B Fiat Panda of soortgelijk1 x 2-pers.kamer€ 704,-€ 749,-
C Fiat Punto of soortgelijk1 x 2-pers.kamer€ 714,-€ 759,-

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel. Wij maken graag nog aanpassingen naar uw eigen wens. Als u een aanvraag invoert nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

• Per boeking worden € 30,- administratiekosten in rekening gebracht.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen met ontbijt in C-categorie hotels of pensions.
• Voorwaarden autohuur zie prijzen autohuur.
• Andere combinatieprijzen (aantal personen, aantal en soort kamers, type auto) op aanvraag.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Bovenstaande prijzen zijn exclusief eventuele ophaal-/afleverkosten (zie autohuur Zuid-Kreta).

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord