Culinair Rethymnon

Zuid-Kreta

Tavernes zijn er in overvloed in deze stad. Maar waar ga je nu heen als je er maar een avondje bent? Natuurlijk kunt u neerstrijken bij welke taverne dan ook. Het merendeel is goed. Van een eenvoudige souvlakeria tot een sjiek restaurant. Op zoek naar iets bijzonders? Dan vallen onderstaande tavernes in die categorie.

  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
  • Prima Plora Rethymnon
/

Net voordat u aan de kant van de universiteit en Atsipopoulo de stad binnenrijdt, is aan de linkerkant een kleine aftakking die u naar Prima Plora brengt. Een plek aan zee met terrassen op diverse niveaus, waarbij u uitkijkt over de golven. Voor een lunch of een diner kunt u hier prima terecht. Michalis Malandrakis is sinds vijftien jaar de eigenaar van Prima Plora. Als een van de eerste restaurants op Kreta stond hij te popelen om biologisch eten voor zijn gasten op tafel te zetten. Hij serveert alleen gerechten die gemaakt zijn van de beste ingrediënten. Daarom werkt hij samen met boeren die hun groenten telen zonder gebruik van pesticiden en kunstmatige mest, vissers die hun vis halen uit de Kretenzer zee en veeboeren die hun koeien en schapen buiten laten opgroeien. “Dit in combinatie met een goede service, creatieve koks en onze locatie met uitzicht op de zee en het Fortezza hebben een uniek restaurant als resultaat. U kunt er genieten van uitstekend eten en schilderachtige zonsondergangen.”

Bent u in de oude stad en op zoek naar een plaats om te eten, dan kunt u in de smalle straten van het oude Rethymnon uw hart ophalen. Bij sommige tavernes loopt u de kans dat er spontaan live muziek gemaakt wordt en u zomaar deel uit maakt van een muzikale avond. Een van de bijzondere tavernes in het oude centrum, net onder het Fortezza, is 2R of ‘Dio Rou’ zoals de Grieken zeggen. Het is een traditionele taverne en eigenaar Grigorius heet u er van harte welkom. Hij is een meester als het gaat om Kretenzer gastvrijheid. Buiten lokken de vogeltjes u met hun vrolijke gefluit en binnen hangt een gemoedelijke sfeer die wordt ondersteund door zachte jazzmuziek, favoriet van Grigorius. Afbeeldingen van het oude Rethymnon sieren de muren van de in retro stijl ingerichte taverne. Ga beslist eens naar binnen en drink een koffie met de eigenaar in de ochtend, bier of een raki vergezeld van enkele mezédes in de middag of geniet er van een traditioneel klaargemaakt gerecht in de avond. Grigorius laat u met plezier de Kretenzer levensstijl ervaren.

op de kaart

Accommodaties op Zuid-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten