Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Werk u in het zweet!

Zuid-Kreta

Is het tijd voor een beetje beweging? Maak dan een avontuurlijke wandeling, op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een wandelgids. Maar denk ook eens aan fietsen, duiken of snorkelen. Al deze activiteiten zijn leuk om te doen en prima in te passen in een gevarieerde vakantie op Zuid-Kreta.

  • Dive2Gether
  • Dive2Gether
  • Dive2Gether
  • Dive2Gether
  • Dive2Gether
  • Dive2Gether
  • Dive2Gether
  • Dive2Gether
/

Kreta is een geweldige bestemmingen voor wandelaars en natuurliefhebbers. De kloven, plateaus en valleien bieden de liefhebber dagelijks een nieuwe ervaring. Naast de georganiseerde wandelarrangementen die Ross Holidays in het voor- en naseizoen aanbiedt, onder begeleiding van een kenner van het gebied, kunt u ook zelf op pad gaan. Er zijn ter plaatse routes verkrijgbaar. Neemt u deel aan het arrangement dan loopt u vier dagen tijdens uw 8-daagse vakantie met Giorgos Georgoulakis over de paden. Een man van weinig woorden, maar wat hij zegt is de moeite waard. Hij weet alles over wat er bloeit en groeit in dit gebied. Hij groeide op in Asomatos en is de zoon van de inmiddels overleden Papa Michalis, oprichter van het gelijknamige museum in het dorp.

Liever met de fiets op pad? Dat is ideaal, zegt Markos Lymperoúdis, eigenaar van Olympic Bike. “Wat is een betere manier om het mooie Kreta te ontdekken dan fietsen door de natuur, de bevolking ontmoeten en het eiland écht te leren kennen?” Olympic Bike biedt fietstochten voor iedereen tussen de 8 en 80 jaar. Het bedrijf bestaat sinds eind jaren 80 en de fietstochten worden begeleid door een professioneel team dat de groepen vergezeld. Fiets mee met Markos en zijn team en ontdek ‘zijn’ Kreta. Atropa Travel in Plakias kan u meer vertellen en maakt graag een reservering voor u.

Dive2gether is een duikschool gevestigd in Plakias en wordt geleid door een Nederlandse familie. Zonen Paul en Eric hebben het stokje van vader Reinier en moeder Meta overgenomen. Zij bieden duiken voor beginners en gevorderden. Hebt u nog geen duikervaring? Dan kunt u een certificaat (PADI) behalen, uiteraard voorafgegaan door een theoriepakket. U kunt duiken vanaf het strand of vanaf een boot, afhankelijk van uw ervaring en wensen. Een professioneel team maakt samen met u de inschatting wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard is een goede gezondheid een vereiste. Snorkelen in de rivier van de Kourtaliotiko-kloof is ook een geweldige ervaring. Het ijskoude water kan alleen getrotseerd worden met een wetsuit. Wie doet er mee? Meer informatie krijgt u bij Atropa Travel in Plakias of bij Dive2Gether.

op de kaart

Accommodaties op Zuid-Kreta

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten